Kdz.Ereğli İlçe Müftülüğüne bağlı 41 Kur’an Kursunda 60 öğretici ile 2014-2015 eğitim öğretim yılı Safa Kur’an Kursunda düzenlenen törenle başladığı bildirildi.
Kdz.Ereğli İlçe Müftülüğünden konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde: Diyanet İşleri Başkanlığının Kur’an Kurslarında başlattığı Hizmet Çeşitliliği Projesi kapsamında “Kur’an Öğreniyorum” programı, bu yıl “İhtiyaç Odaklı Kur’an Öğretimi” adı altında daha da yaygınlaştırılarak uygulamaya konuldu. Gençlerin, emeklilerin, çalışanların, ev hanımlarının ve öğrencilerin kendilerine uygun gün ve saatlerde Kur’an öğrenmesine imkân sağlayan program için dersler başladı. Açılış törenine Müftümüz Recai Albayrak, Murakıbımız Ramazan Duman, Kurs öğreticileri ve öğrenciler katıldı. Programa Murakıbımız Ramazan Duman’ın okuduğu Kur’an ile başlandı. Müftümüz yaptığı konuşmada; “Manevi ve Kültürel hayatta, insanımızı Kur’anla beraber kılmaya, insanımızı Kur’an’a yakın olmaya kurslarımız vesile oluyor. Kurslarımızda, Kur’an’ı kerim’i, ilmihal bilgilerini, peygamberimizin hayatını, ahlaki değerlerimizi öğrenmenin yanında komşularımızla ilişkilerimizin nasıl olması gerektiğini, çocuklarımıza ve eşlerimize karşı görevlerimizi, çevremizdeki manevi problemlere karşı duyarlı olmamız gerektiğini, toplumsal hayat içerisinde Müslüman’ın rolünün ve Müslümanın Müslüman kardeşine nasıl davranması gerektiğini öğreniyoruz.  Dolayısıyla Kur'an kurslarımız  hayatımızda çok önemli bir yer işgal ediyor. Kur’an kurslarımızdaki eğitim ve bu eğitime iştirak edenlerinde bu eğitimden aldıkları bilgiler ve almış olduğu değerler toplumun bütününe olumlu bir şekilde yansıyor. 
Kur’an kursuna şuurlu bir şekilde hem bu Kur’an’ın feyzinden istifade edeyim, hem Kur-an öğreneyim, hem insanlara ve  kendime faydalı olayım, hem dünyamı iyi yaşayayım hem de ahiretimi kazanayım diyerek devam eden insanların bulunduğu bir toplumda kötülük olmaz. Çünkü Kur’an hep iyiliği ve iyi insan olmayı istiyor. Dolayısıyla Kur’an Kursu deyip geçmeyelim. Bu eğitimin bir parçasıdır. Kur’an Kursları bizim toplumsal hayat içerisinde de daima olması gereken bir gerçektir bir vakadır. 2014-2015 eğitim öğretim yılı başlarken öğrenci ve öğreticilerimize başarılar diliyorum” dedi” (Haber Merkezi)