Ereğli'de bulunan ikinci el oto galerilerinde Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yeni düzenleme yapıldı. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla Çakar, oto galerilerinin yoğun olduğu Çetin Apatay Bulvarında gerek yaya gerek araç yoğunluğu nedeniyle sorun yaşandığını ve bu sorunu kısa sürede çözüme kavuşturmak istediklerini söyledi.
Çakar, yapılan yeni düzenleme ile işyerlerinin önlerine çekilen çizgi dışarısında oto galerilerinin araçlarını koymasının yasaklandığını belirterek, Meydanbaşı köprüsü ile Devrek yol ayrımı kavşağına kadar olan mesafede kaldırımı 5 metreye yakın bir derinlikte beyaz çizgi çekerek daha elverişli hale getirmek istiyoruz. Bölgedeki işyeri sahipleri kendi binalarının önünü kullanacak ama kaldırıma yayılamayacak. Hem işyerlerinin hem de trafikteki ve yaya vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için gerekli bir düzenleme idi. İş yeri sahiplerinin konuyu anlayışla karşılayacaklarını umut ediyorum dedi.
Bulvarda devam eden çizgi çalışmasının ardından esnafların, otomobil ve diğer eşyaları belirlenen çizginin içine çektikleri görüldü.