Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydın bazı gazetelerde ?Tek yön uygulamasının kalkması için 4 kurum itirazda bulundu? şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve ilçe Trafik Komisyonu?nun bu konuda toplantı yapmadığını açıkladı.

 

TOPLANTI YAPILMADI

Aydın konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, ?14 Aralık 2009 tarihinde Erdemir Caddesi ve İbrahim Efe Caddesi üzerinde trafik akışının rahatlaması için başlatılan tek yön uygulaması devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gazetelerde yer alan , "Tek yön uygulamasının kalkması için 4 kurum itirazda bulundu" şeklindeki haberler üzerine bu açıklamayı yapma gereği duyuyoruz. İlçe trafik Komisyonu kaldı ki; böyle bir karar almak için toplantı yapmamıştır. Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Erkan Tektaş, tek yön uygulamasının kalktığına dönük çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, ?İlçe Trafik Komisyonu toplantı yapmadı ki bu kararı alsın? şeklinde açıklamaları olmuştur.

Trafik akışının rahatlaması ile ilgili olarak yaptığımız çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Pençes deresinin üzerinin kapatılması ve trafik akışının sağlanması, Erdemir Caddesi ve İbrahim Efe Caddesi?nin tek yön olması ve yakın zamanda uygulamaya alacağımız yeni otopark sistemi ile trafik akışı daha da rahatlayacaktır.?