Kozlu Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Aile Danışma Merkezi yeni evlenecek çiftlere evlilik ehliyeti ve sertifika verecek. 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Aile Danışma Merkezi yeni evlenecek çiftlere Kozlu Belediyesinde yapılacak seminer sonrası sertifikalarını verecek.
Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek bu proje ile yeni evlenecek çiftler evlilik sertifikası alacaklar.
İlk kez uygulanan programda Kozlu'da bilgilendirme semine ve sertifikalar verilecek projeye tam destek vereceğini belirten Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş konu ile yaptığı açıklamada; "  Kozlu Belediyesi olarak bu projeye tam destek vericeğiz.
Evlilik mukaddes bir müessesedir. Yeni evlenecek çiftlerimiz nikâh öncesi bizlere müracaat ettiklerinde konu ile ilgili seminer verilecek, sertifikaları verilecek. Aile kutsaldır. Gençlerimiz evliliğin ciddiyetini anlamalıdır. Yapılacak bu projenin ilkini bize yaşattıkları için, Zonguldak Aile Danışmanı Merkezi ve Sosyal Hizmet Uzmanı Şener Özver ve ADM Müdür Yardımcısı Cemal Bayraktar'a teşekkür ediyoruz" dedi.
Aile Danışmanı Merkezi ve Sosyal Hizmet Uzmanı Şener Özver ve ADM Müdür Yardımcısı Cemal Bayraktar konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, " Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Belediyeler Birliği ile yapılan protokolla bağlı Zonguldak ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ile Kozlu Belediye Başkanlığı evlilik öncesi eğitim programlarına start vermiştir. Evlenen çiftlerin, evlenmeden önce eğitim seminerine katılmalarını bu protokol ön görmüştür.
Bunun ile ilgili Kozlu Beldesinde Sayın Kozlu Belediye Başkanımız Ali Bektaş'ın startı ile bu gün evlenen çiftlere ve Kozlu Belediyesi Nikâh memurluğuna müracaat eden çiftlere evlilik ile ilgili seminer düzenlenecektir.
Bu konular ile ilgili beldemize evlenen tüm çiftlerimize sertifika verilecektir" dediler.