KOSGEB ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik kursunu tamamlayan 60 kursiyere sertifikaları teslim edildi. KOSGEB İl Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Yıldırım ilçe de düzenlenen 4 kursa toplam 240 kişinin katıldığını, 223 kişinin sertifika almaya hak kazandığına dikkati çekerek, '28 Kişi işyeri kurmak için talepte bulundu bunlardan sadece 1 tanesi kabul edilmedi. Proje geldikten sonra kabulü konusunda ciddi bir yükseliş var 28 projenin 27'si kabul edilmiş' dedi.

 

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB işbirliği ile düzenlenen uygulamalı girişimcilik kursunu tamamlayan 60 kursiyere düzenlenen tören ile sertifikaları verildi. Dördüncüsü düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan kursiyerleri kutlayarak sözlerine başlayan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, Türk ekonomisinin en önemli taşlarından biri olan girişimcilerin her geçen gün sayısının artması ve istenilen büyüklüğe erişebilmeleri açısından bu eğitimlerin faydasının bulunduğunu söyledi.

BÜYÜK BİR FIRSATTIR

Girişimciliğin, istihdam ve üretimin temel lokomotifi olduğunu belirten Genç, Girişimciliğin olmadığı bir ortamda ne üretim ne istihdam ne de katma değerden bahsedilemez. İlçemizin ve bölgemizin ticaretine yön vermek, yeni üretim ve istihdam alanları yaratılmasını sağlamak ancak ve ancak yeni girişimcilerimizin sayısının artmasıyla gerçekleşebilir. Bunu da her geçen gün geliştirerek hayata geçirmenin çabasındayız. Bu tür eğitimler projesi olan yeni iş fikirleri üretebilen girişimciler için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek doğru hamleler ve emin adımlar atarak ilerlemek girişimcilerimizin gelişmesinde önemli bir rol oynamaktadır dedi.

GİRİŞİMCİLİĞİ GELİŞTİRME HEDEFİ

KOSGEB Zonguldak İl Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Yıldırım, dünyada ve özellikle Avrupa'da ekonomik krizin hüküm sürdüğü bir dönemde ülke ekonomisinin gelişmesi, büyümesi, girişimciliği geliştirmek ve yeni işyerlerini ekonomiye kazandırmak amacında olduklarını söyledi. Yıldırım konuşmasında, Ve yine özelleştirme ve ekonomik kriz nedeniyle artan işsizliğin yarattığı sosyal ve ekonomik tepkileri en aza indirmek toplumumuzda var olan girişimcilik kültürünü geliştirmek, bilgi ile bütünleştirmek amacıyla uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenledik ve bundan sonra da düzenlemeye devam edeceğiz görüşlerine yer verirken Ereğli'de bu zamana kadar düzenlenen 4 kursa toplam 240 kişinin eğitime katıldığını bunlardan 223 kişinin sertifika almaya hak kazandığına dikkati çekerek, Sertifika alanların 117'si erkek 106'si kadın. 28 Kişi işyeri kurmak için talepte bulundu bunlardan sadece 1 tanesi kabul edilmedi. Proje geldikten sonra kabulü konusunda ciddi bir yükseliş var 28 projenin 27'si kabul edilmiş dedi.

KURSİYERLERE SERTİFİKA

Kursu tamamlayan kursiyerlere Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Kazım Kefeli, KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım, Ereğli TSO Meclis Başkanı Zeki Us, TSO Başkanı Mehmet Genç, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, kursun düzenlenmesinde emeği geçen öğreticiler tarafından sertifikaları teslim edildi.