Kdz.Ereğli'de gözaltına alınan 11 kişiden 7'si tutuklandı, aralarında kamu personelinin de bulunduğu yeni gözaltılar yapıldı.

 

Kdz.Ereğli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişiden 7'si tutuklandı.

Alınan bilgilere göre, darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltı kararı alınan 7 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ortacı Köyü Muhtarı İsmail Y., Öğretmen Aytekin A., Adliye zabıt katipleri Şendoğan K., Şenol A., esnaflar Yaşar Ö., Metin Ç. ve Kemal A. tutuklanarak Beycuma Kapalı Cezaevine gönderildi.

Gözaltındaki imamlar E.D (38), R.D (48), E.G (55) ve N.Ş (42) yanı sıra yeni gözaltılar ile bu sayı 10'u geçti.

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü, özellikle kamu personeline yönelik çalışmalarını ise büyük bir titizlik içerisinde yürütüyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kdz.Ereğli Adliye'sinde görevli hakim ve savcıların yanı sıra Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Albay Mustafa Kemal Öztürk de tutuklanmıştı. 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)