Kdz. Ereğli Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında 2012-2013 yılında Hıfzını tamamlayarak mezun olan 15 kız öğrencimiz Hafızlık Belge ve Taç Takma Merasimi, AKM’de yapıldı.

Programa Müftü Vekili Fehmi Malakçı, Kaymakam İbrahim Çay’ın eşi Nazmiye Çay, Ak Parti İlçe başkanı Fatih Çakır, müftülük personeli, Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrencileri, Ereğlili çok sayıda bayan katıldı.

Sunuculuğunu Kur’an Kursu öğreticilerinden Zeynep Negüzel’in yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur’an Kursu öğreticilerinden Ersin Uçar’ın okuduğu Kuran’ı Kerimin ardından Müftü Vekili Fehmi Malakçı bir konuşma yaptı.

Malakçı, “Allah ve peygamber sevgisi gibi, Kur’an sevgisi de bu milletin gönlüne kök salmıştır. Ereğli ilçemizdeki 43 Kur’an Kursunda Kur’an öğrenmeye devam eden 3100 bayan öğrencilerimiz  eğitim-öğretim yılı boyunca Kur’anı madden ve manen kucaklayıp “Ben kitabımı hem okuyorum hem de ona bütün gönlümle inanıyorum.” der ve hayatında uygulamaya gayret gösterirler. Zira Rabbimiz Kur’an’da “Şüphesiz, Allah'ın kitabını okuyanlar, namazı kılanlar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden, gizlice ve açıktan Allah yolunda harcayanlar, asla zarar etmeyecek bir ticaret umabilirler.” buyuruyor.

Sevgili Peygamberimizle başlayan hafızlık geleneği Ereğlimizde de ona inananlar tarafından hassasiyetle devam ettirilmektedir. Kur’an’a ve İslam’a hizmet milletimizle özdeşleşmiştir. Yahya Kemal, Kur’an’a hizmetin milletimizin ve devletimizin bekası adına taşıdığı önemi şu sözleriyle beyan etmektedir; “Bu devletin iki manevi  temeli vardır. Biri okunan ezanlar, biri de okunan Kur’an’dır.”

2012-2013 eğitim öğretim döneminde hafızlığını tamamlayan 15 öğrencimiz imtihana girdi ve hepside imtihanı başarı ile tamamlayıp belgelerini aldılar. Kendilerini, hocalarını ve anne-babalarını tebrik ediyorum.  Ancak hafız kızlarımıza şu tavsiyelerde bulunmak isterim; Asıl hafız Kur’an’ı ezberlemekle birlikte, onun manasını kalbine ve ruhuna nakşedendir. Hafızlık tacını takmanın bir ayrıcalık olduğunu, ancak bu yeterli olmamaktadır. Bununla birlikte asıl olanın  Kur’an’ın ruhuna bürünmek, Kuran’ı ruhlarımıza giydirmektir. Hafızlık adeta bir cihada benzer. Öğrencilerimiz hafız olmakla küçük cihadı tamamladıklarını, bundan sonra büyük cihat başlamış ve hafız kalarak, hafızlığın gerektirdiği sorumlulukların farkında olarak topluma ve insanlara faydalı olabilmek için gayret göstermeleri gerekmektedir” dedi.

Daha sonra Müftülük Vaizi Sümeyra Doğan “Kur’an’ın Fazileti ve Hafızlığın Önemi” konulu konuşmanın ardından öğrenciler tarafından okunan ilahiler, şiirler vb. etkinliklerle renklenen ve katılımcılara duygulu anlar yaşatan program, hafızlığını tamamlayan öğrencilere hafızlık belgelerinin ve çeşitli hediyelerin takdimi ve Merkez Kur’an kursu öğreticisi Emine Gültekin’in teşekkür konuşmasıyla sona erdi.