Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne 1 günde 4 bin kişi tedavi için başvuruda bulundu. Poliklinikler, yataklı tedavi ve ameliyatlarda ciddi artış yaşandı.

 

 

Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem, Ömerli Mahallesi’nde hizmete giren yeni Devlet Hastanesi’nde günlük 4 bin kişiye poliklinik hizmeti verildiğini söyledi.

29 Eylül 2014 tarihinde yeni hizmet binasına taşıyan Ereğli Devlet Hastanesi’nde sadece Ereğli değil bölgeye hizmet verildiğini belirten Başhekim Erdem,  yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Eski hastanemiz ile yeni hastanemiz arasında karşılaştırma yaptığımızda poliklinikten sağlık hizmeti alan ve yatarak tedavisini sürdüren vatandaşlarımızda ciddi bir artış yaşandı. Polikliniklerde ve yatak dolum oranlarında yüzde 80 seviyesine çıktık. Ameliyatlar da ise yine yüzde 30 oranında bir yükselme var. Geçtiğimiz Pazartesi günü Ereğli Devlet Hastanesi’nde 1 günde 4 bin kişi poliklinik hizmetinden faydalanmak için başvuruda bulunmuş. Vatandaşlarımız yeni hastanemizden oldukça memnun”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)