KOCA: Kırmacı ve Balı Mahallelerini besleyen su depolarına ait içme suyu isale  hattının boru çapı büyütülerek yenilenme çalışmaları devam etmektedir.

*

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz  Koca, ilçenin 31 mahallesine hizmet götürmek için büyük bir çaba içinde olduklarını belirtirken, en son olarak Kırmacı ve Balı Mahallelerinin de var olan su şebekesini güçlendirmek ve su kaçaklarını önlemek için yapılan çalışmaları Ereğli Önder’e anlattı.

Koca şunları söyledi:

“ilçenin gelişimine bağlı olarak artan yapılaşma ve buna bağlı olarak artan su ihtiyacını karşılamak ve ilerleyen yıllarda tüketim sıkıntısı yaşanmaması adına Kırmacı ve Balı Mahallelerini besleyen su depolarına ait içme suyu isale  hattının boru çapı büyütülerek yenilenme çalışmaları devam etmektedir. Çalışma tamamlandığında 1.700 metre isale hattı yapılmış ve depoları besleyen suyun debisi de arttırılmış olacak.

Ayrıca bu çalışma dışında Kırmacı mahallesi içerisinde  de eskiyen PVC boruların yerine 1.500 mt PE 100 borular döşenerek abone bağlantıları da değiştirildi. Böylece olası arıza ve su kaçakların önüne geçilmiş oldu.”