Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, "İlçeye yeni açılacak iş sahaları esnafa canlılık getirecek" dedi.
Çimenoğlu, yaptığı açıklamada, İlçedeki ticari hayatın canlanması için el birliği  ile çalışılması gerektiğini söyledi.
Alaplı’ya huzurevi ve cezaevi kazandırılması için bir takım çalışmalar yapılabileceğini ifade eden Çimenoğlu, şöyle dedi:
“Bizim öncelikle ilçemize yatırımcı, sanayici getirerek yeni iş sahaları açmamız gerektiğini düşünüyorum. Ereğli’de Huzurevi için yıkım veya tamir kararı alınmış. Eğer huzur evine ihtiyaç varsa Alaplı’ya yapabiliriz. Bizim Toki evleri karsında yaklaşık 10 dönümlük yerimiz var. Çok güzel bir yer yeşil alan doğa harika bir yer. Sosyal Hizmetler İl Müdürü ile beraber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına giderek Alaplımıza Huzurevi yapılması için girişimde bulunabiliriz. En az 100 kişilik bir huzur evi yaptırabiliriz. O huzur evine sadece Alaplı’dan insanlar gelmeyecek, dışarıdan insanlarda gelecek. Onların ziyaretçileriyle birlikte Alaplı’da bir nüfus ve ekonomik sirkülasyon oluşacak. İlçemiz cezaevi kurulması için uygun bir yer buyursunlar gelsinler buraya ceza evi yapsınlar. Alaplı’da yer arayalım Cezaevi gelsin, açık veya kapalı cezaevi önemli değil benim derdim o ceza evine 20-30 kişi memur ve eleman gelecek orada hizmetlisi çalışacak ve Devletten buraya para gelecek. 
Bu para Alaplı esnafına yansıyacak. Bölgemiz artık gelişiyor. Burada cezaevi olursa bir nebzede olsa esnafımıza bir canlılık gelecektir. Alaplı’ya ticaret hayatını canlandırmamız şart. Bunun için el birliği ile çalışmamız gerekiyor.”