Çaturoğlu: "Kandilli, Alacaağzı'ndaki maden ocağı yine Zonguldak merkezde de 3 tane ocağımız var. Bu ocaklarımıza rödevans işletmelerine verilen teşviklerden yararlanacakları için taliplerin çıkacağını umut ediyoruz. Halen çalışan firmalar o teşvikten yararlandığından dolayı yapılan ihalelere kimse rağbet etmiyordu. Ama şuanda yapılan değişikliği plan ve bütçe komisyonundan biz genel kurula gönderdik"

 

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu beraberinde Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti Ormanlı ve Kandilli Belde Başkanları ile birlikte Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu'nu ziyaret etti.

 

 “YENİ ANAYASA İLE SADECE SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK”

Milletvekili Çaturoğlu açıklamasında, gündemde olan anayasa çalışmalarından bahsederek, “Gerek plan ve bütçe çalışmalarında gerekse gönüllü olarak Anayasa çalışmalarında bulunuyoruz. Anayasa konusunda bu hafta içinde komisyonda kabul edilen taslak meclis gündemine gelecek. Bu konudaki çalışmalarda inşallah neticelenecek. Şuanda oluşan fiili siyasi durumun kurumsallaşması için bir çabadır bu anayasa değişikliği. Ülkenin artık bundan sonra istikrarsız dönemlerinin sona ermesi ve siyasetin de kişilere göre değil de kurumsallaşarak bir sistematik içinde düzene sokulması gerek. Kamuoyunda Cumhuriyet rejimi değişiyor gibi bir takım algılar oluşuyor; ama Cumhuriyette hiçbir değişiklik yok. Cumhuriyet herkes tarafından kabul görmüş bir yönetim şekli. Sadece sistem değişikliği olacak. Onda da hiç kimsenin kuşkusu olmasın anayasadaki bu değişiklikle bundan sonra Türkiye herhangi bir siyasi istikrarsızlığa tanık olmasın konusunda çalışmalar yapılıyor. İnşallah komisyondan geçen anayasa taslağının meclisten de geçerek önümüzdeki günlerde yürürlüğe gireceğini düşünüyoruz.”ifadelerine yer verdi.

 

ALACAAĞZI İÇİN UMUTLU KONUŞTU

Çaturoğlu, bölge için yapılan çalışmaların da sürdüğünü belirterek, “En son kamuoyunda HEMA olarak bilinen Kandilli’deki kömür ocaklarımız bilindiği gibi işletmecisi terk ettiği için kapılıydı. Zonguldak merkezde de 3 tane böyle ocağımız var. Bu ocaklarımıza inşallah daha önce rödevans işletmelerine verilen teşviklerden yararlanacakları için taliplerin çıkacağını umut ediyoruz. Halen çalışan firmalar o teşvikten yararlandığından dolayı yapılan ihalelere kimse rağbet etmiyordu. Ama şuanda yapılan değişikliği plan ve bütçe komisyonundan biz genel kurula gönderdik. Orada da kabul edildiği takdirde hem HEMA’nın bıraktığı Alacağzı ocağı hem de FETÖ operasyonundan TTK’ya geri verilen iki maden ocağı ve bir maden ocağı daha var; bu ocakların ihalelerde alıcı bulmasını umut ediyoruz. Kömür de bu aralar dünya piyasasında değerlenmiş vaziyette. İnşallah buralarda en alt rakam ile bin 500 ila 2 bin civarında işçimizin de tekrar ekmek ve aş bulacağı inancındayız. Yeni istihdamlara da inşallah yol açacak bir gelişme.

 

"YIKIM İŞİ DEVAM EDİYOR"

Yine diğer konularımızı takip ediyoruz. Üniversitemizin yıkım işi devam ediyor. Süratle projesi yapılıyor şuanda ve iyi bir yatırım olacak. Turizm Fakültesi’nin tüm yapıları tamamlandı bu sene inşallah öğrenci kabul edecek. Yüksekokul ve fakülte konularımızda Sayın Rektörümüz ile birlikte çalışmalarımız devam edecek. Başka projelerimiz de var. Onlar da şekillenmeye başladığında kamuoyu ile paylaşacağız. Hedefimiz bölgemizin, İlimizin ve ülkemizin en iyi noktalara gelmesidir.”diye konuştu.

 

“TERÖRÜ BİTİRMEYE KARARLIYIZ”

Sözlerinin sonunda İstanbul’da yaşanan terör saldırısına değinen Çaturoğlu, şunları söyledi: Yılbaşı gecesi İstanbul gibi güzide bir şehrimizin bir mekanına yapılan saldırı gerçekten çok iyi planlanmış, düşünülmüş ve asla sıradan olmayan bir saldırı. Bir defa bütün dünyanın dikkatini çekebilecek bir tarih ve saatte yapılıyor. Yapan insan da çok profesyonel. Arkasından hangi örgüt çıkarsa çıksın aslında örgütün arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması lazım. Şunun bilinci içerisindeyiz; Türkiye terörle mücadele ettiği müddetçe bir takım sıkıntılara gireceğimiz görülüyor. Ama biz bu terörü bitirmeye kararlıyız.

Kaymakam Madenoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Çaturoğlu ve beraberindekilere siyasi çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret bir süre daha karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)