Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, referandumla mahalle ve köy olan yerleşim yerlerine muhtar ve aza atamaları yapıldığını bildirdi.

Malğaç, yaptığı açıklamada, Alaplı'nın 50. köyü olan Mollabey ve ilçenin 5. mahallesi olan TOKİ Yeni Mahalleye muhtar ve aza atamalarını yapıldığını söyledi.

Muhtar ve azaların, önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak yerel seçimlere kadar görev yapacağını ifade eden Malğaç, şöyle konuştu:

"Daha önce Çay, Çiçekli ve Ahiler köylerine bağlı olan Mollabey yerleşkesi için geçtiğimiz yıl yapılan referandumun ardından İçişleri Bakanlığından gelen onayla muhtar vekili olarak Erol Öztürk atandı. Belediye sınırları içinde olan TOKİ Yeni Mahalleye de muhtar vekili olarak İsmail Karaman atanmıştır. İlçe seçim Kurulu Başkanlığından bildirimden sonraki 60 günü takip eden ilk pazar günü seçim yapılması talep edilmiştir. Bu nedenle yeni kurulan mahalle ve köylerimiz muhtar ve aza üyelikleriyle diğer boşalmış olan üyeliklere Mahalli İdareler Genel seçimiyle seçim yapılacaktır."