Kdz.Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca, Kdz.Ereğli’ye bağlanan yeni mahallelerde alt yapı eksikliklerinin giderilmesi için çalışmalara ağırlık verdiklerini açıkladı.

 

Kdz. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca, bir süre önce ilçeye bağlanan mahallelerde su hattı ve kanalizasyon çalışmalarına ağırlık verildiğini söyledi. Kocaali, Uzunçayır, Topçalı, Dağlar, Hamzafakıhlı, Bölücek,Göktepe ve Kıyıcak mahallelerinin kısa süre önce ilçeye bağlandığını ve belediyenin hizmetlerinden yararlandığını, diğer mahallelerde olan tüm imkanların bu mahallelerde de sağlanacağı kaydeden Koca şöyle dedi: “Su ve Kanalizasyon hattı çalışmalarımız tüm hızıyla sürdürülüyor. Kocaali mahallesinin acil olan içme suyu şebeke ihtiyacını karşıladık. Altyapı çalışmaları kapsamında 4 kilometrelik alanda kanalizasyon şebeke hattı tamamlandı. Bu çalışmaların yüzde 50’si bitirildi. 3 içerisinde tamamen bitirilmesi planlanıyor. İçme ve kullanma suyuyla ilgili geçen sene belediyeye bağlanmadan önce haftalarca sorun yaşayan plajlar mevkiindeki Kıyıcak mahalle sakinlerinin sıkıntıları 2 kilometrelik terfi hattı ile giderildi. Göktepe ve Topçalı mahallelerinde de su ve kanalizasyon çalışmaları yapılıyor. Dağlar ve Hamzafakıhlı mahallelerinin daha sağlıklı su ihtiyaçları için hat çalışmaları tamamlanmak üzere, toplam 12 bin 500 metrelik içme-kullanma suyu ve terfi hattı bitmek üzeredir. Bölücek Mahallesinde içme ve kullanma suyu hatlarının değişmesi için proje hazırlanıyor. Bu mahallede su hatları eski olduğu için zaman zaman patlıyor veya sızıntı yapıyor. Bu arıza giderilene kadar da sular kesilmek zorunda kalınıyor. Bu sorun, 4500 metrelik modern su borusu hattıyla ortadan kaldırılacak. Bununla ilgili proje hazırlanıyor. 2011 yılı içerisinde yapılacak ihale sürecinin ardından yine bu sene içerisinde buradaki çalışmanın da bitirilmesi hedeflenmektedir”

 

Mahallelerdeki altyapı çalışmalarının ardından yolların asfaltlanacağını belirten Koca, “Topçalı’ya bin, Veliler’e de beşyüz kişilik paket evsel iki adet su arıtma sistemi kurulacak. Bununla ilgili çalışmalar, önümüzdeki aylarda yapılarak paket arıtma tesisleri faaliyete geçirilecektir. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca, paket su arıtma tesisiyle ilgili ihalenin 1 Haziran’da yapılacaktır. Ayrıca mahallelerdeki altyapı çalışmalarının ardından yolların asfaltlanması çalışmalarına başlanacaktır” diye konuştu.