Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından belediye meclisinde bir daha görüşülmek üzere iade edilen su ücretlerindeki yüzde 30 indirim kararı yeniden oylandı ve başkanın 'yeniden görüşülsün' teklifi ret edildi. Buna göre yüzde 30 su indirimi gerçekleşti.

 

AKP’li 6 muhalif üye Belediye Başkanı’nın meclise geri gönderdiği teklifine CHP’li üyelerle  birlikte ret oyu verdi. Yapılan oylamada 12 kabul, 20 ret oyu çıktı. (CHP'li 14 meclis üyesini, AKP'li 6  muhalif üye destekledi) Sonuçta belediyenin eski yönetimi tarafından yapılan su zamları, yeni belediye meclisi tarafından yüzde 30 indirilmiş oldu.  Bu karar ile belediyenin yaklaşık 3 milyon TL gelirden mahrum kalacağı belirtildi. 

 

Bu arada belediyenin kiralama yapması için verilen önergede CHP’li 14 ret oyu, AKP’li 12 üyenin kabul oyu ve muhalif AKP’li 6 üyenin çekimser  kalmasıyla gerçekleşmedi.

 

BİR GÜN ÖNCE !.

 

 3 Aralık'taki meclis toplantısında verilen ek gündem maddesi ile İmar ile Hukuk İşleri komisyonlarına birer üye seçildi. Komisyonlara da AKP'li muhalif üyelerden Yusuf Kalay (imar), Hasan Pınarcık'ta (hukuk) komisyonlarına Yusuf Kalay tarafından önerildi. Mecliste oldu-bitti ile gerçekleştiği öğrenilen  bu seçim sonucunda; Yusuf Kalay İmar'a, Hasan Pınarcık'da Hukuk İşleri komisyonuna girmiş oldu.

 

GRUP TOPLANTISINA KATILINMADI

 

Öte yandan 3 Aralık günü Belediye meclisinin ilçe Başkanı Fatih Çakır'ın başkanlığında toplanan grup toplantısına muhalif üyelerin katılmadığı, bu durumun da tutanak altına alındığı öne sürüldü. 

 

KALETEPE İLE GÖZTEPE

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal meclisin açış konuşmasında, Ankara temaslarıyla ilgili yaptığı bilgilendirmede, Göztepe ve Ereğli Kalesi'nin halkın ziyaretine açılmasıyla konusunda bakanlıkar düzeyinde yazışmalar yaptıklarını ve sonuç aşamasına geldiklerini belirtirken "Biz hayal ediyoruz. Hayal gerçeğe  ekilen bir tohumdur" dedi.

Uysal, ilçedeki emlakçılara da seslenerek, altı ay önce 15 bin lira olan bir değerin şimdi nasıl 7 bin rakamına indiğini açıklamalarını istedi. Uysal, "ne oldu da bu fiyatlar böyle düştü?" sorusunu yöneltti. 

 

KALAY'DAN AÇIKLAMA

AKP'li Belediye Grup sözcüsü Yusuf Kalay, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın meclise geri gönderdiği su ücretlerindeki indirim ile ilgili olarak "bizim red vereceğimiz bir ay öncesinden belliydi" dedi. "Bir fire ferdiniz" sorusuna da, "O arkadaşımız grup toplantısına katıldığı için birlikte hareket etmek zorunda kaldı" sözleriyle durum değişimiyle ilgili 7 kişilik muhalif hareketin firesiz devam ettiğini söyledi. Kalay. "Biz AKP grubu olarak birlikte hareket etmiyorsunuz" tespitimize de "siz AKP'nin doğru kanadıyız" yanıtını verdi.