Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay Kdz. Ereğli’ye geldi. İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur başta olmak üzere bir çok yetkili ile birlikte Bozhane’deki Balıkçı Barınağı’nı ziyaret eden Atalay, balıkçılık konusunda Ereğli’nin çok önemli bir ilçe olduğuna vurgu yaparken, belediyenin hazırlanan yeni mendirek proje ile yat limanı ve balık tüketim yerlerinin yapımı konusunu değerlendireceklerini söyledi.

100’ E YAKIN ÜLKEYE İHRAÇ

Genel Müdür Atalay, gezinin ardından değerlendirmesini şu sözlerle ifade etti:

“Su Ürünleri ülkemizde gelişen en önemli sektörlerin başında geliyor. Büyük bir hızla büyüyor. Hem denizlerimiz hem iç sularımız büyük potansiyele sahip onu geliştirmek için Tarım ve Orman Bakanlığımızın faaliyetleri devam ediyor Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü olarak. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla yeni ihracat hedeflerimiz 2 Milyar Dolar 2023 için. Bunun için elimizden gelen bütün imkanları da değerlendiriyoruz. Hem yetiştiricilik hem avcılık ürünleri son derece kaliteli. Tüm dünyada rahatlıkla satılıyor. Balıklarımızı diğer canlılarımızı 100’e yakın ülkeye ihraç ediyoruz ve büyük gayretimizle bu ürünlerimizi kendi halkımızın da daha fazla tüketmesi çocuklarımızın balığa daha çok alışması. Bunun için de yine önemli balıkçılık merkezlerinden olan Karadeniz Ereğli’ye geldik. Kaymakamımızla görüştük, belediye yetkilileri ile görüştük, bu bölgedeki balıkçılığı nasıl arttırırız, daha düzenli bir hale nasıl getirebiliriz onları inceledik.

ANKARA’DA PLANLAMA

Balıkçılık açısından son derece önemli bir yer zaten Karadeniz’de yakalanan hamsinin küçük çaplı balıkçılığın büyük bir bölümü buradan karaya çıkarılıyor. Buradaki alt yapı zaten var, bunun biraz daha geliştirilmesi güçlendirilmesi lazım. Bunları da beraber çalışıp Ankara’daki planlamalarımızla değerlendireceğiz.

YAT  LİMANI

Kaymakamlığın son derece Valilikle beraber geliştirdiği güzel bir proje var. Balıkçı barınağının yanına büyük bir mendirek yaparak yat limanını yapmayı düşünüyor. Ve buradaki balık tüketim yerlerini oraya kaydırılması projesi var. E tabi ki plana projeye dönüştürülünce onları daha iyi değerlendireceğiz. Daha güzel olacak herhalde. “