TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü kuyu başında yapılan programda konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, yeni panonun üretime başlayacak olması nedeniyle mübarek Ramazan ayının ilk günü ayrı bir mutluluk ve bereket yaşadıklarını söyledi.

 

“HER PLATFORMDA SAVUNDUK”

Göreve geldikleri günden itibaren Armutçuk Müessese Müdürlüğünün önünün açılabilmesi için hazırlıklara önem verilmesini her platformda savunarak talep ettiklerini ifade eden Eşitmez şunları söyledi: “Gerek kurumumuzun genel müdürlüğü gerekse Armutçuk Müessesesi bu konuda hassas davranarak bölgemizin 32. Doğu bloğu dediğimiz bölgede hazırlık çalışmalarına hız verdi ve bu çalışmalar bugünlerde ilk meyvelerini vermeye başladı. Yaklaşık 450 bin ton rezervi bulunan 105 nolu panomuz bugün itibariyle üretime başlamıştır. Aynı bölgede buna benzer 4 daha yeni üretim panosu hazırlanacaktır. Bu hazırlıkların yapılmasında başta müessese yönetimi olmak üzere hazırlık işlerinde çalışan tüm üyelerimize ve emeği geçen herkese maden işçileri adına teşekkür ediyorum”

 

“ÜRETMEK, KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Kurumdaki işçi açıklarının biran önce giderilmesini isteyen Eşitmez, Armutçuk Müessesesinde yaklaşık 650 kişiyi istihdam edecek potansiyelin mevcut olduğunu hatırlatarak, “Üretmek ve ülke ekonomimize kazandırmaya devam etmek istiyoruz.

 

“KÖMÜR VAR ÇIKARTILMAYI BEKLİYOR”

Yeraltında kömür var çıkartılmayı bekliyor. Kuruma her işçi alındığında üretim mutlak suretiyle artış göstermiştir. Üretimin arttırılabilmesi için işçi alınması kaçınılmaz noktaya ulaşmıştır. Biz hem kazanmak hem kazandırmak hem de ülke ekonomisine dün olduğu gibi bugün de yarın da can vermek istiyoruz” dedi.

 

KAZASIZ BELASIZ ÇALIŞALIM TEMENNİSİ

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu da yeni üretime geçecek panoda kazasız belasız çalışma temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından kurban kesildi ve dualarla yeni panoda üretim yapacak işçi ocağa indi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)