Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi'nde yeni açılan üretim panoları için kurban kesimi yapıldı.Gelikbacaağzında gerçekleştirilen kurban kesimi törenine TTK Karadon Müessese Müdürü Mustafa Özçelik, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, TTK Gelik İşletme Müdürü Recep Ayyıldız, GMİS Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci ile TTK Karadon Müessesesi ve Gelik İşletmesi yöneticileri, GMİS Karadon Şube yöneticileri ve maden işçileri katıldı.
Kurban kesimi töreninde konuşan TTK Karadon Müessese Müdürü Mustafa Özçelik Kurbanımız hayırlı uğurlu olsun. İnancımız gereği kurban kesimi vesilesiyle bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hepinize kazasız-belasız iyi üretimler diliyorum dedi. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise;  Önce iş sağlığı ve güvenliği gelir.  Çalışma hayıtımız boyunca en önemli konu bir arkadaşımızın burnu dahi kanamadan çalışmaya ve üretmeye devam etmemiz. İnancımız gereği kurban kesmek de belaları def eder. Gelik'te de kurban kesmek gelenek haline geldi.
İkinci ve dördüncü kartiyenin toplam 3 üretim panosunu işletmeye almamız nedeniyle kurban kesimi yapıyoruz. Hepinize kazasız-belasız çalışmalar diliyorum dedi. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile beraberindekiler, kurban kesiminin ardından Gelik İşletmesindeki ocak şeflerini ve Gelik İşletme Müdürü Recep Ayyıldız'ı ziyaret ederek işyeri sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundular.