Karadeniz Ereğli’de, Kepez Mahallesi’nin deneyimli muhtarı Şaban Duru; “Saçlarımı mahallem için ağarttım. 1989 yılından buyana mahalleme en iyi şekilde hizmet gelmesi için çalıştım. Kepez’de yeniliklerin devam etmesi için tekrar adayım.” dedi.

 

Kepez Mahallesi’nin tecrübeli muhtarı Şaban Duru, gazetemize yaptığı açıklamada, Kepez’de olması gereken çalışmaların yarım kalmaması ve yeni projeleri hayata geçirmek adına tekrar aday olduğunu söyledi.

 

Bilgi ve tecrübesi ile Kepez’e yapılması gereken çalışmalarda Belediye ve Bölge Milletvekilleri ile hep istişare halinde olduğunu vurgulayan Duru, bir kez daha neden aday olduğu hakkında şunları kaydetti:

“Çağın gerektirdiği yönde mahallemize hizmet gelmesi için çalıştım ve çalışmaya devam edeceğim. İlk muhtarlık dönemimde, diğer muhtar arkadaşlarımız belediyede toplantılar olduğunda asfalt isterlerdi, o zamanlar ben gülerdim. O zamanlar asfalt bizim için bir lükstü. Vatandaşımızın ayağını çamurdan kurtarmak için cüruf isterdik. Yaptığımız çalışmalarla, şükür Allah’a o tür sıkıntılardan kurtulduk. Şuan mahallemiz, Ereğli’nin en çok ilgi gören ve gelişmiş mahallesi durumunda. Ve yapacağımız çok çalışma var. 25 yıldır muhtarlık görevimde halkımıza en iyi şekilde hizmet verdim. Cenab-ı Allah sağlık verirse, halkımızda tekrar beni göreve layık görürse; bir dönem daha hizmet vermek istiyorum. 25 yıldır muhtarlık görevimi en iyi şekilde üstlendim. Hizmet, sadece yol, su, kanalizasyon ve elektrik gibi sıkıntıların giderilmesi değildir.”

 

KEPEZ’DE YAPILACAK YENİLİKLER

Duru, büyüyen Kepez’de yenilikler olması için devam eden projeleri hakkında şunları söyledi:

“Mahallemiz giderek büyüyor. Mahallemizin canlılığına canlılık katacak yeni projelerimiz var. Bölgemizde öncelikli olarak acilen ilköğretim okulu ihtiyacımız var. İlköğretim okulumuz yetersiz kalıyor. Bu konuyu yapılan bölge toplantısında dile getirdik. Bunun yanında mahallemizde Meslek Lisesi ihtiyacımız var. Şehrimiz, Subaşı bölgesine doğru büyümekte. Mahallemiz, yeni yapılan Devlet Hastanesi’ne yakın. Bunun için mahallemize bir Sağlık Meslek Lisesi açılması yönünde mücadelemizi sürdüreceğiz. Okul yapılacak yer için belediye imar müdürlüğü ekipleri ile çalışma yaptık. En yakın zamanda yer için bilgi verilecek. Her geçen gün büyüyen mahallemizde bir banka şubesi neden olmasın? Ayrıca son zamanlarda artan hırsızlık olaylarını önlemek için en önemli olan bir emniyet şubesi bulundurmak istiyoruz. Bunun olması için de mahallemize bir Karakol açtırmayı hedefliyoruz. Mahallemiz, Bağlık Karakolu’na bağlı. Mahallemizde bir karakol olduğu zaman, olası bir olumsuzluğun caydırıcısı olur. Bunların yanında tabiî ki, mahallemizde Mavişehir veya Dağ Evleri bölgelerinden birinde gençlerimiz için sosyal bir tesis yapacağız. Gençlerimiz, bu tesiste rahatça spor yapabilecekler.

 

HİZMET İÇİN İSTİŞARE İÇİNDEYİM

Mahallemizin anayolu şehirlerarası yol konumunda. Burada yaşanan sıkıntılar noktasında kavşak, yaya geçidi, yol kenarındaki mazgalların temizlenmesi gibi konularda hep Karayolları ile istişare içinde oluyorum. Karayolları ekiplerinin zamanında müdahale etmemesi, muhtarlığa bağlanıyor. Ama ben tecrübemle sıkıntıların en aza inmesi için çaba gösteriyorum. Örneğin Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından zamanında giderilmeyen mahallemizin ana yolundaki sıkıntıların, belediye ile istişare içerisinde giderilmesini sağlıyorum. 25 yıllık tecrübeli muhtar olarak, bölge Milletvekilleri ve Belediye Başkanı ile her zaman iyi diyalog kurdum. Mahallemize yeni Camiiler ve Okullar kazandırdık. Bunun yanında asfaltsız yol, ışıksız sokak bırakmadık. Mahallemizde her vatandaşımızın rahatlıkla zaman geçirebileceği güzel bir piknik alanı kazandırdık.

 

SAÇLARIMI MAHALLEM İÇİN AĞARTTIM!

Ben, geçen muhtarlık dönemimizde yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır diyorum. Reklamı sevmiyorum. Ben muhtarlık dönemlerimde her zaman vatandaşlarımızın yanında oldum. Hizmetten kaçmadım. Artılarımız, eksilerimizin yanında çok çok öndedir. Halkımızda bunu görüp, bize güveniyor. Bu ivme ile bir kez daha adayım. Saçlarımı mahallem için ağarttım. 1989 yılından buyana en iyi şekilde hizmet etmek için varız. Geçmişte olduğu gibi mahallemize hizmet için her zaman hazır olan arkadaşlarım, azalarım olacak. Azalarım, her zaman atak, girişken, çalışkan ve sosyal bilinçli insanlar. Her konuda güvenilir azalarımla hizmet yarışında olacağız. Ve aza arkadaşlarımız benim kadar yetkili olacaklardır.”

 

BÜKRÜ; “HİÇ KİMSEYE KARŞI İKİLİ OLMADI”

Tecrübeli muhtar adayı Şaban Duru’nun listesinde aza olarak yer alacak olan Veli Bükrü, yaptığı konuşmasında, mahalle halkına şu mesajı verdi:

“Bizim Şaban muhtar ile tek amacımız, hizmet etmek. 1989 yılından önce mahallemiz hizmet fakiriydi. Şaban Duru’nun muhtarlığı kazanması ile birlikte mahallemiz her geçen gün gelişti.  Mevcut muhtarımız Şaban Duru, geçmişte azaları ile hep bir uyum içerisinde çalıştığından azası oldum. En önemli faktörlerimizden biride, dürüst olmamız. Hiç kimseye karşı ikili olmadık. Yaptığımız hizmetlerin karşılığında bir menfaatimiz de olmadı. Hiçbir zaman böyle bir beklenti içerisine girmedik. Hizmet aşkıyla dolu olduğumuzdan dolayı, hizmetlerimizi devam ettirmek istiyoruz. Şaban Duru ile birlikte Kepez’e sadece yerel ile değil, genel ile de daha iyi hizmetler gelmesi noktasında çalışacağız. Biz tecrübemizle hizmetin en iyisinin gelmesi için bu yolda varız. Şaban Duru, muhtar olduğu günden buyana mahallemiz birçok sıkıntıdan kurtuldu. Bunlara örnek olarak, yol, su, kanalizasyon giderleri, elektrik gibi aksaklıklar sona erdi. 20 sene önceki Kepez ile şimdiki arasında çok büyük fark var. Artık mücadelemiz yeni projeler üzerine olacak. Mahallemize bir Karakol, Banka Şubesi ve yeni okulların yapılması için girişimlerde bulunacağız. Bunun için biz varız. Biz etiket peşinde değiliz. Mahalle sakinlerimizden, yeni hizmetlerin gelmesini adına Şaban Duru’ya tekrar destek vermelerini istiyoruz.”