Kozlu Beldesi Belediye Toplantı salonunda, Kozlu Sahil Projesi ikinci ayağının ihalesi, gerçekleştirildi.

İki firmanın girdiği ihaleyi, Mehmet Murat Yüksel aldı.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen ihale, söylentilere meydan verilmemek amacıyla basına açık bir şekilde yapıldı.

Firma yetkililerin beklendiği 15 dakikalık arada, basın açıklaması yapan Başkan Bektaş, Belde halkının nefes alınabileceği, insanların yaşam alanı sunulmasının planlandığı Kozlu Sahil Projesi'nin ikinci ayağının projesinin ihalesini gerçekleştiriyoruz. Kışın 350 kişi, yazın 700 kişinin istihdamını öngören proje kapsamında Polis evinin altından Öküşne'ye kadar olan sahilin inşası ve işletmesi 10 yıllığına kiralanacak. İhaleyi kazanan firma anında yatırımlara başlayacak, öngördüğümüz projeyi hayata geçirek dedi.


İhalelerde hemen her belediyede sorunlar yaşabileleceğini belirten Başkan Bektaş, Ama bizde asla sorun yaşanmaz. Çünkü bizde her şey şeffaf bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bu ihaleyi de bu anlamda, basına ve kamuoyuna açık gerçekleştirdik diye konuştu. Proje için iki teklifin bulunudğunu belirten Başkan bektaş, firmaya DGİ Demir Gayri Menkul firması ve Mehmet Murat Yüksel tarafından teklif zarflarının kendilerine ulaştığını ifade etti.


İhale yasası gereğince, basın mensuplarını dışarı çıkartan Başkan Bektaş, zarflar açıldıktan bir süre sonra basın mensuplarına tekrar içeri aldı. Firmaların verdiği bedelleri açıklayan Bektaş, şöyle konuştu; DGİ 50 bin 500 TL aylık bedel teklif ederken, Mehmet Murat Yüksel ise, aylık 55 bin 600 TL aylık bedel önerdi. Belediye Başkanı şyetkimi de kullanarak, 400 TL'de ben artırıyor, 56 bin TL ile Mehmet Murat yüksel'e ve beldemize ihalenin hayırlı olmasını diliyorum.