"Milletvekillerimizi de yabana atmamak lazım. Bize gerçekten güç veriyorlar. Biz Ereğli'den milletvekilimiz yok diye bir takım serzenişlerde bulunuyorduk ama 5 milletvekilimiz var, CHP Milletvekili Deniz Bey'in BOTAŞ Genel Müdürü ile yaptığı görüşmeler var, Ereğli tersanelere can suyu verebilmek adına. Milletvekillerimiz arasında güzel bir koordinasyon var, bunlardan olumlu sonuç çıkacaktır ama biraz zamana ihtiyaç var"

 

 

 

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Arslan Keleş, Kdz.Ereğli TSO Hizmet Binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. TSO yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda sunum eşliğinde yapılan çalışmalara ilişkin de gazetecilere bilgilendirme yapıldı. Keleş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

ÖZEL SEKTÖR İSTİHDAMI KORUMA CAN DERDİNDE

Özel sektör, yatırım yerine, mevcut istihdamı muhafaza etmek noktasında can derdinde. Yapabileceğimiz en büyük başarı mevcut sayıyı sürdürebilmek ve bunu devam ettirebilmektir.

 

"GÜMRÜK BİNASI YAPABİLİRİZ"

Gümrük ile ilgili gerekli izini alırsak bina yapmamız gerekecek, oda olarak yapımını üstlendik. girişimde bulunduk. Bunu yapabilirsek yük sayısı artacak 10 milyon ton geliyor, bunun 8,5 milyon tonu Erdemir'e iniyor, geriye kalan 2 milyonluk ton kalıyor. Bunu 6 milyon tona çıkartabilirsek, deniz acenteleri, akaryakıtçımıza, lastikçimize, sanayicimizi bir miktar rahatlatmış oluruz. Bunu yapabilirsek bu önemli.

 

FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK LOBİ İÇİN ÖNEMLİ

ALMAN FİRMASI YER İSTEDİ

Fotoğraf  çektirmek lobi faaliyetleri için önemli. Bu ilişkileri kurmak için birşeyler yapılabilir. Bu şehrin derdi, her şeyden önemli. Bu şehrin derdi ile dertleniyoruz. Yatırım ile ilgili bir takım firmalar geliyor. 400-500 Kişilik yatırım sağlayacak Alman firması geldi. Tersanecilik sektöründe, alüminyum hücum botlar, 20-25 milyonluk bir yatırımdı. Firmaya gerekli yer taleplerinde bulunduk. Alman firması risk istemiyor. Kaymakamımıza konuyu anlattık o da çalıştı, bir kaç yer gösterdik, devam ediyor, bitmiş değil.

 

OSB'DE 58 PARSELİN 57 TANESİ DOLU

OSB'de parsellerimizin hemen hemen tamamı dolu. 58 Parselin 57 tanesi dolu, bunların 36 tanesi ruhsatını almış diğerleri inşa aşamasında. OSB yönetimi de önümüzdeki aydan itibaren 3'lü konsorsiyuma geçiyordu artık sanayicimiz orada gerçek söz sahibi olacak. Ticaret Odası'nın ve Özel İdare'nin işi büyük ölçüde orada olmayacak, yeni yönetim şekillenmiş olacak.

 

"YENİ YATIRIM MÜJDESİ GELEBİLİR"

Bizim kendi üyelerimizden istihdam sağlayacaklardan yeni yatırımlar müjdesi gelebilir, yeni yatırımlar olacak. Gençlerimizin ve kadınlarımızın ekonomiye daha fazla katkı sağlayabilmeleri için yeni kadın girişimciler kurulunu oluşturduk. Amacımız bu şehirde birlikte birşeyler yapabilmek bizde bunların nefesi olabilmek durumundayız.

 

KENDİMİZİ BAŞARILI GÖRÜYOR MUYUZ?

Kendimizi başarılı görüyor muyuz? 9 Ay, uzun bir süre baktığınız zaman bir taraftan da bu seçimleri çıkartırsak çalışma gün ve saatimiz çok az. İlişkileriniz yerel yönetim ve genel idare ile. Bakanlıklara giderken bile eski yeni bakanlığı odacılar bile bilmiyor.

 

"KOORDİNASYON VAR"

Milletvekillerimizi de yabana atmamak lazım. Bize gerçekten güç veriyorlar. Biz Ereğli'den milletvekilimiz yok diye bir takım serzenişlerde bulunuyorduk ama 5 milletvekilimiz var, CHP Milletvekili Deniz Bey'in BOTAŞ Genel Müdürü ile yaptığı görüşmeler var, Ereğli tersanelere can suyu verebilmek adına, onlar da uğraşıyorlar. Milletvekillerimiz arasında güzel bir koordinasyon var, bunlardan olumlu sonuç çıkacaktır ama biraz zamana ihtiyaç var. Yerel seçimlerden sonra Türkiye'de uzunca bir süre seçim olmayacak, takvim onu gösteriyor, birlikte güzel işler yapabileceğimizi görüyoruz"