Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen TOS+H Expo’da, solunum koruyucu maske üretiminde Türkiye’nin ilk yerli CE belgeli ve en yüksek üretim kapasitesine sahip üreticisi olan MFA Solunum Koruyucu Maskeler Şirketi de yer aldı. Bir Zonguldak markası olan MFA, ayrıca fuarın tek Türk sermayeli solunum koruyucu maske üreticisi olma özelliğini de taşıdı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Messe Düsseldorf Fuarı arasındaki mevcut işbirliği ile yeni bir uluslararası ortak proje kapsamında, “7’nci Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı” ve “TOS+H Expo-1’nci Türk İş Güvenliği ve Sağlığı Fuarı”, Türkiye İş Güvenliği İşadamları Derneği’nin de (TİGİAD) desteği ile 5-7 Mayıs 2014 tarihleri arasında İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. MFA Solunum Koruyucu Maskeler Şirketi, fuarda şirket ortakları Murat Uzun, şirket ortağı ve aynı zamanda Türkiye İş Güvenliği ve İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Fatih Furtun ve üç kişilik satış ekibi ile ziyaretçilerini ağırladı. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen TOS+H Expo’da, solunum koruyucu maske üretiminde Türkiye’nin ilk yerli CE belgeli ve en yüksek üretim kapasitesine sahip üreticisi olan MFA Solunum Koruyucu Maskeler’de yer aldı. Bir Zonguldak markası olan MFA, ayrıca fuarın tek Türk sermayeli solunum koruyucu maske üreticisi olma özelliğini de taşıdı.
Türkiye ve yurt dışından katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği MFA standına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer ve Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim de ziyarette bulundu.
MFA Solunum Koruyucu Maskeler Şirketi ortağı Murat Uzan, fuarla ilgili yaptığı açıklamada, “MFA standına şehrimiz ve bölgemiz firmalarından da ziyaret gerçekleşti. Başta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü, Erdemir, Kardemir, Çanakcılar, Hema, Alagözler, Bayko Ayakkabı gibi kurumsal işletmelerin yanı sıra bölgemizde ve başka illerde görev yapmakta olan Zonguldaklı iş güvenlik uzmanları olmak üzere MFA standını ziyaret ettiler. Zonguldak, Bartın, Karabük olmak üzere standımızı ziyarete eden tüm katılımcılara MFA olarak çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’de ilk olacak yeni yatırımları 2014 ve 2015 yılında hayata geçirmeyi planlıyoruz. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na da sunduğumuz proje kapsamında, 2014 yılı sonuna kadar Türkiye’nin AB standartlarında test yapan ilk ‘Solunum Koruyucu Maske Laboratuvarı’nı Zonguldak’a kuracağız. Yine Türkiye’nin ithal ürünlere bağımlı olduğu yarım yüz ve tam yüz gaz maskeleri ile ilgili yine Zonguldak’a yapmayı planladığı yatırımlar ile ilgili tanıtımlarımız fuarda heyecan yarattı. Zonguldak’ın marka değeri taşıyan şirketlerine ve değerlerine sahip çıkma noktasında çok hassas olan Valimiz Sayın Ali Kaban’a hem mevcut ürünlerde kapasite artışına gidecek olmamız, hem de yeni yatırımlarımız ile ilgili hazırladığımız dosyamızı sunarak ‘Fabrika Yaşam’ projemiz kapsamında yeni yatırımlarımız için yer talebinde bulunacağız. İnşallah olumlu netice aldığımızda solunum koruyucu maske üretiminde Avrupa’nın en modern ve en büyük tesisini Zonguldak’ta kurmuş olacağız” dedi.                                      

 

(Haber Merkezi)