CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akaya, CHP Parti Meclis Üyesi Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl Başkanı Tümer Peker ve bazı parti yetkililerinden oluşan bir grup, Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Üzülmez Müessesesi Asma-Dilaver Maden Ocağı'nın eksi 200 koduna indi.

PAYTONLARLA ÜRETİM ALANINA GİTTİLER

İşçi kafesiyle yerin yüzlerce metre altına inen CHP'li heyet, işçi paytonlarıyla üretim alanına gitti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Akaya ve beraberindekiler daha sonra eksi 170 kodunda hazırlanan yıl başı sofrasına konuk oldu. Burada gazetecilere bir açıklamada bulunan CHP'li Akaya, "Yeni bir yıl yeni ümitler ve bu ümitlerin yeşermesi için çalışmak demektir. Bir önceki yılda yaşanmış olumsuzlukların yaşanmaması için çaba göstermek demektir. 2011'in son saatlerinde milletvekilimiz, belediye başkanımız, il başkanımız ve ilçe örgütümüzle buradayız. Yılın son saatlerinde emeğin başkentinde, madenci kardeşlerimizle bir arada olmaktan son derece mutluyuz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, madenci kardeşlerimize selamını ve yeni yıllarını kutladığını iletmemi istedi. Kendisi de Van'daki depremzede kardeşlerimizle birlikte. Madencilerin gerçekten çalışma şartları çok zor. Bugün bunu bir kez daha gördük. Aldıkları para analarının ak sütü gibi helal. İşte bu bir madenci sofrası. Yılbaşını burada geçiriyor arkadaşlarımız. Burası sözün bittiği yerdir." dedi.

"SONUÇTA BURADA BİR KATLİAM OLMUŞTUR, SORUMLUSU DA HÜKÜMETTİR"
Bir gazetecinin Şırnaklı 35 kişinin Irak sınırında öldürülmesi olayıyla ilgili sorusu üzerine hükümeti eleştiren Akaya, şunları kaydetti: "Sayın Başbakan bugün bir açıklamasında, 'Biz halkımıza bomba attırmayız, geçmiş yıllarda olmuşsa bilemem' diyor. Hala geçmiş yıllardakileri o günkü hükümetlerin yaptığı, bugün yapılanların ise kaza olduğu gibi bir aymazlık içindeler. Sonuçta burada bir katliam olmuştur, bunun sorumlusu da hükümettir. Ayrıca Uludere Kaymakamı'na yapılan saldırı da kabul edilemez. Sorumlusu kimse hukuk kuralları ölçüsünde cezalandırılmalıdır

YILBAŞI SOFRASINDA EĞLENCE
Daha sonra ev yemekleri, tavuk ve meşrubatlardan oluşan yılbaşı sofrasına geçildi. Akaya ve beraberindeki heyet ile maden işçileri hep birlikte 'Karadır Kaşları' ve 'Kara Tren' türkülerini söyledi.