Zonguldak Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde yeni yılın ikinci oyunu, bugün ve yarın sahnelenecek. Ankara Devlet Tiyatrosu'nun hazırladığı “İçlerinden Hangisi?” adlı oyun, tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Oyun, bugün saat 20.00’de, yarın ise saat 14.00 ve 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde olacak. Bilet fiyatları sivil 5 TL, öğrenci ise 3 TL olarak açıklandı. Yıldırım Keskin’in yazdığı, Ali Hürol’un yönettiği oyunun yönetmen yardımcılığını Şirin Ergüven, asistanlığını Mert Hürol, dekor tasarımını Sertel Çetiner, kostüm tasarımını Esra Selah, ışık tasarımını Mehmet Yaşayan, dramaturgluğunu Eren Aysan, sahne amirliğini Yücel Kalender, kondüvitliğini Olgun Tekin, suflözlüğünü Medine Kalıç, ışık kumandalığını Osman Bal, dekor sorumluluğunu Dursun Dinçsoy, aksesuar sorumluluğunu Erkin Taşdelen yapıyor.
Şahin Ergüney, Alev Buharalı, Selma Bayraktargil, Funda Mete, Gaye Filiz Alacacı, Ayşe Akınsal, Bülent Türkmen, Elif Aykanat, Umut Kılınç ve Birgül Altunkaynak’ın rol aldığı oyunun konusu şöyle;
Yıl 1926… Medeni Kanun çıkmadan hemen önce… İstanbul’da, eski bir Osmanlı paşasının evinde büyük bir kargaşa yaşanır. Paşanın dört eşi, evliliklerini sürdürebilmek için kıyasıya yarışa girer. Sonuçta eski usul evlilik erkeğin iki dudağı arasındadır. Evin genç kızı ise, modern toplumun kurallarına göre bir evlilik hayal ediyor, yeni kurulan cumhuriyetin bu imkanı kadınlara tanıyacağını düşünüyor. Oyun, karmaşık bir toplumsal ortamda, eski bir Osmanlı evindeki iç çelişkileri gülmeceyle veriyor. Bakalım evdeki kadınların hangisi bu yarışı kazanacak?