Ak Parti Zonguldak Belediye Meclis Grubu ve Zonguldak İl Başkanlığı yaptıkları ortak yazılı açıklamada CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e tepki gösterdiği yeni Zonguldak’ı kurmak için göreve geleceklerini iddia etti. İl Başkanlığından konuya ilişkin gönderilen yazılı açıklama şu şekilde:

 

“BEŞ YILI HEBA EDENLER”

Kent sakinlerinin; ‘Kayıp Yıllar’ olarak adlandırdığı beş yıllık kâbusun nihayet sonuna geldik. Beceriksizlikleri ve çapsızlıklarıyla beş yılımızı heba edenlerin, veda mesajı olarak yayınladıkları seçim broşürlerinde dahi aynı yaklaşımlarını sürdürdüğünü üzülerek izlemekteyiz. Dürüst olmakla övünen başkan, aylarca maaş alamadığı için eylem yapan taşeron işçilerini kimin ve neden dövdüğünü izah edebilir mi? Asgari ücret karşılında sabahın beşinde çöp toplayan işçilere emeğinin karşılını vermezken, kaç tane meclis üyesinin çocuğunu Belediyede kıyak işlere yerleştirdiğini dürüstçe açıklayabilir mi?

 

“BAŞKANA SORUYORUZ?”

Güvenilir olduğunu söyleyen başkana soruyoruz; kendi partinize mensup meclis üyeleri ara seçimde neden size oy vermediler ve başkanlık koltuğuna oturduğunuzda bütün yetkilerinizi tırpanladılar? Korkaklığınızdan yüz bularak arsızlaşan işportacılar tarafından dövülen, kurşunlanan Zabıta Müdürünüz size güvenseydi bırakıp gitmek zorunda kalır mıydı? Pazar yerinde çöken çatının altında kalan hemşerilerimizin de başkanın sözüne güvenerek tezgâh açtıklarını kim unutturabilir.

 

“RANTÇI DEĞİL HALKÇI”

Sözünün eri başkan ikinci makas sakinlerine aynı kötü koşullarda yaşamaya devam edecekleri sözünü veriyor, köprü altı esnafına tepelerinde Azrail’le ticaret hayatlarına devam edebileceğini söylüyor. Bu sözleri tutmak için her zaman olduğu gibi hiçbir şey yapmadan oturması yeterli olacaktır. Belediye başkanı rantçı değil halkçı olduğu için kentin en kıymetli arsası halen sosyete pazarı olarak kullanılmakta, ‘Lavuar Yalanı’ projeleri ise Belediye’nin tozlu raflarında beklemektedir. Hükümetimizin hak sahiplerine tapularına kavuşturmak üzere çıkardığı 2-B yasasına önce TBMM’de direnen, sonra da Kentimizde uygulamasını imkânsız hale getiren CHP’lilerin halkçı olma söylemlerine kargalar bile güler. Tecrübeli ve cesur başkanımız Ali Bektaş’la, kentin ufkunu açacak projelerimizle, nitelikli Meclis ekibimizle gurur duyacağımız, kentli gibi yaşayacağımız Yeni Zonguldak’ı kurmak için geliyoruz. Siz değerli hemşerilerimizin bu seçimlerde karalamaya ve dedikoduya değil, büyük düşünen ve proje üretenlere destek vereceğinize inancımız tamdır”