Karabük’ün Yenice İlçe Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Zonguldak’a gelerek Yenice Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği’ne ziyarette bulundu. Başkan Zeki Çaylı’ya, dün akşam dernek binasına yaptığı ziyarette AKP Yenice İlçe Başkanı Aycan Telli ve Yenice Belediyesi Meclis Üyesi Rıfat Koza eşlik etti. Çaylı, Telli ve Koza’yı, Yenice Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yaşar Karaman ve dernek yönetimi karşıladı.

Dernek Başkanı Yaşar Karaman, derneğin çalışmaları hakkında bilgi vererek şunları söyledi;

 

“DOĞA GÜZELLİKLERİMİZİ TANITMAK İSTİYORUZ”

“Biz dernek olarak hizmetlerimizden bir tanesi de Yenicemizin doğa güzelliklerini, ilçemizi tanımayanlara, özellikle başta Zonguldak insanına tanıtmaktır. Bu yöndeki çalışmalarımızda Başkanımız Zeki Çaylı ile bilgi alışverişinde bulunduk. Bizim bir ‘Yenice Evi’ projemiz de vardı. Zonguldak’ta hastane yeri bulmakta dahi zorluk çekiyoruz. Arsa sıkıntısı çekiyoruz. TTK’nın satışa sunacağı arsalar üzerinden bira yer tespit ettik. Bunu bizim gücümüz kaldıracak mı, kaldırmayacak mı? Belediye kanalıyla ya da bize doğrudan satamayacağı için bu yeri almayla ilgili çalışmalarımız var. Yenice Belediyemizin ve Yeniceli işadamlarımızın baskılarıyla buraya ‘Yenice Evi’ni inşa etmek istiyoruz. Derneğimizin faaliyetleri arasında yardıma muhtaç üyelerimizin çocuklarına burs veriliyor. Geçen sene büyük bir ölçüde birinci dönemde başardık, ama ikinci dönemde derneğimizin gelirleri üye sayısında azalmalardan dolayı sıkıntı çekiyoruz. İkinci dönem bu bursları ödeyemedik. Bunu bu sene telafi etmeye çalışacağız. Burs konusunda Avukat Ali Osman Odabaş, derneğimiz kapsamında10 öğrenciyi okutmak için burs vereceğini açıkladı. Ben kendisine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Zonguldak’taki esnaflarımıza, avukatlarımıza ve işadamlarımıza örnek olmasını diliyorum.”

 

“YENİCE’DE İYİ ŞEYLER YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ise, derneğin yeni yerinin “hayırlı olsun” demek ve yeni yönetimi tebrik etmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek,  “Yenice’de Zonguldak’a hizmet etme noktasında çalışmalarımıza devam ediyor. İyi şeyler yaptığımızı düşünüyoruz. 19 ayı tamamladık. Önümüzdeki hafta içinde bir açılışımız olacak, açılışa davet ediyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum”  dedi.

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Yaşar Karaman, Belediye Başkanı Çaylı’ya ve İlçe Başkanı Telli’ye madenci heykeli hediye etti.