Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak milletvekili adayı İlhami Yılmaz, Zonguldak Yeniceliler Derneği'nin düzenlediği 'Kır Şenliği'ne katıldı. Yılmaz'a Yeniceliler büyük ilgi gösterirken Yılmaz, Yenicelilerle tek tek tokalaşıp sohbet etti.
Zonguldak Yenice Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği tarafından geleneksel olarak hır yıl düzenlenen “Kır Şenliği” 100. Yıl Milli Egemenlik Atatürk Orman Piknik Alanı'nda düzenlendi. Şenliğe binlerce kişi katılırken, MHP Zonguldak milletvekili adayı İlhami Yılmaz da şenliğe katıldı. Şenlik alanına girişte coşkuyla karşılanan Yılmaz, Yeniceliler ile tek tek tokalaşarak sohbet etti. Yılmaz burada yaptığı konumada, “Burada ambiane sözler kullanmaktan ziyade, bir insan evinde ne konuşuyorsa onu konuşuyorum. Ben burada kendi evimde gibiyim. Evinde insan evdeki aile eşrafı ile neler konuşur, sevgi konuşur, muhabbet konuşur, arzularını konuşur, isteklerini konuşur. Size böyle bir düşünce ile hitap ediyorum. Eğlencemizin ve birlikteliğimizin sonsuza kadar devam etmesini, daha güzel günlerde daha iyi günlerde tekrar bir arada olmak dileğiyle hepinize saygı sevgi hürmetlerimi sunarken beni size emanet ediyorum. Allah'a emanet olun” dedi.
Yılmaz daha sonra Yenicelilerle sohbet ederken ardından Karabük Üniversitesi Ana Mehteran Takımı gösteri sundu. Ana Mehteran Takımı'nın marşları büyük alkış alırken Yılmaz, Ana Mehteran Başı ile kısa bir sohbet etti. Yılmaz, Ana Mehteran Başı'nın elbisesini giyen, Yeni Çeri Başlığını takan ve kılıcını da kılıfından çıkaran Yılmaz, “Kökü mazide olan atiyiz” dedi.