Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Şubesi bir süredir ara verdiği üye istişare toplantılarına yeniden başladığını bildirdi. Toplantıda,  üyelerin tek tek söz alarak çalışmalar ve Zonguldak hakkında görüşlerini paylaştığının ifade edildiği açıklama şöyle:

MÜSİAD Zonguldak Şubesi genişletilmiş üye toplantılarına yeniden başladı. Bir süredir ara verilen toplantıların yeni dönemdeki ilki gerçekleşti. Geniş katılımla gerçekleşen toplantıda konuşan MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Kuvvetli, üye ve kent adına yaptığı çalışmaları özetledi. MÜSİADın bir aile olduğunu belirten Başkan Kuvvetli, “Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da MÜSİAD’a ihtiyaç var. Biz ne kadar güçlü ve etkin olursa kentimize ve bölgemize, dolayısıyla ülkemize o kadar katkıda bulunmuş oluruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de istişare toplantılarımız düzenli olarak tekrar yapılmaya devam edecek. MÜSİAD’ın tüm üyeleri değerli ve sorumludur. Bundan sonraki süreçte kimliğimize uygun üye kazandırma çalışmalarımızı sıklaştırmakla birlikte ekonomik ve sosyal açıdan üyelerimiz ve Zonguldak’ımıza, dolayısıyla ülkemize katkıda bulunmak istiyoruz. Bu anlamda Zonguldak ve ilçelerindeki işadamlarımızı MÜSİAD’a üye olmaya davet ediyoruz” dedi.

ÜYELERİN FİKİRLERİ UFUK AÇTI

İstişare toplantısına katılan MÜSİAD üyelerinin tek tek söz aldığı toplantıda özellikle MÜSİAD’ın daha etkin olabilmesi için üye sayısının artması gerektiği üzerinde durulurken Zonguldak adına geliştirilen projelere yenilerinin eklenmesi fikri genel hatlarıyla kabul gördü. Geniş katılımlı toplantıların yine geleneksel olarak belli periyotlarla devam etmesi fikri kabul görürken üyeler arası iletişimin daha kuvvetli tutulması gerekliliğine vurgu yapıldı.

MÜSİAD ÜYELERİNİN ORTAK OLDUĞU BÜYÜK YATIRIM HEDEFİ…

İstişare toplantısında çıkan en önemli ortak fikir ise MÜSİAD üyelerinin ortak olduğu büyük bir yatırım hedefi oldu. Zonguldak’ta ortak iş yapma kültürünün gelişmediğine, bir çok ilde ise ortak iş yapılmasıyla büyük holdinglerin ortaya çıktığına dikkat çekilirken MÜSİAD üyelerinin ortak olabileceği büyük bir yatırımın yapılabileceği dillendirildi. Böylelikle Zonguldak’ta hem ortak iş yapma kültürünün geliştirilebileceği hem de üyelerle birlikte güç birliğiyle Türkiye’nin önde gelen Sabancı, Koç, Doğuş Holding gibi kuruluşların şehirden çıkartılması için uğraş verilebileceği vurgulandı.