Kdz.Ereğli’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maskesiz eleman çalıştıran, maskesiz müşteri kabul eden işletmeler ile ayakta yolcu alan otobüslerin 15 güne kadar ticari faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi.

Ereğli İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Başkanlığı’nda yaptığı toplantının ardından aldığı kararları duyurdu.

İlçedeki kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra banka, PTT, noter, alışveriş merkezlerine, “Hayat Eve Sığar” kodu sorgulaması yapılarak vatandaşların girişlerine izin verileceği belirtilen açıklamada, alınan kararlar şu şekilde:

“Maskesiz müşteri kabul eden ve maskesiz personel çalıştıran kıraathane ve çay ocaklarının 15 güne kadar faaliyetinin durdurulmasına. Ayakta ve maskesiz yolcu alındığının ve maskesiz şoförün tespiti halinde 15 güne kadar aracın trafikten men edilmesine. Her türlü mal alımı ve satımı yapılan, hizmet sunulan iş yeri ve işletmelerde maskesiz müşteri kabul edildiği ve maskesiz personel çalıştırıldığının tespiti halinde 15 güne kadar ilgili iş yerinin faaliyetinin durdurulmasına karar verilmiştir”