Çaycuma Belediye Meclisi’nin 2017 yılının ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda, ilkin Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan seçimde, Yasemin Yamak, Behçet Kemal Uzaldı, Musa Yıldırım seçildi Denetim Komisyonu üyeliklerine getirildi. Belediyede 2017 yılında görev yapacak sözleşmeli avukat ve teknik personelin ücretleri yeniden belirlenirken, norm kadro cetvelinde bulunan müdürlüklerin görev, sorumluluk ve yetkilerinde de düzenlemelere gidildi. Buna göre Park Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlanırken, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kaldırıldı.  Bu müdürlüklerin yerine Makine İkmal ve Bakım Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kuruldu.

 

BU YIL YENİ BİNAMIZDA OLACAĞIZ

Ocak ayı ikinci bileşiminin 11 Ocak Çarşamba günü toplanmasının da karar altına alındığı toplantıda dönem içindeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yeni belediye kompleksinin kaba inşaatının tamamlanmasına çok az kaldığını, dış cephenin yapımı için İller Bankasına yaptıkları ödenek müracaatının da sonuçlanmak üzere olduğunu söyledi. Bu yıl içinde binaya taşınmaya düşündüklerini söyleyen Kantarcı, Vadi Evleri’nin kaba inşaatının biterken, ilçenin elektrik altyapısını yenileme çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

 

YOL ÇALIŞMALARIMIZI %80 ORANINDA TAMAMLAYACAĞIZ

İmar yollarıyla ilgili olarak da bilgi veren Kantarcı  “Yeni imar yoları açıyoruz. Bu yolların önemli bir kısmını 18 uygulamasının sonuç vermesiyle açıyoruz. Parayla yapmaya kalksak, belediyemizin bütçesi yetmez. Belediyemizin planlı çalışmasının ürünü olarak ortaya çıkan bu yolların, fırsat buldukça tüm altyapılarını da yapacağız. 2017 bu çalışmaların yüzde seksen olarak tamamlandığı bir yıl olacak.  Çok miktarda yol kaplaması, altyapısı ve imar yolu yapacağız” dedi. Meclise Başbakan’a sunduğu dosya hakkında da bilgi veren Kantarcı 2016 yılı bütçe gerçekleşme rakamlarını da açıkladı. Çaycuma Belediyesinin gelirler bölümünün bu yıl rekor kırdığını söyleyen Kantarcı, “Yüzde 97 oranında gerçekleşme sağladık. Mali İşler Müdürlüğünün yapmış olduğu tüm tahminler hiç şaşmadan tuttu. Ben bunca yıldır yönettiğim şirketlerde bu başarıya erişemedim. 17 milyonluk bütçeyle ele aldığımız bütçe, şimdi 38 milyon lira oldu. Belediyemiz hukuk alanında son derece iyi işler yapıyor” dedi.

 

KANDEMİR: “DAHA BAŞARILI İŞLERİN YAPILACAĞINA İNANIYORUM”

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, “Çok keyifli bir toplantı izledim. Keşke daha katılımcı olsaydım. Bundan sonra daha sık geleceğim. Bu tip toplantılarda hep seslerin yüksek çıkmasına alışmışız. Burada işlerin barış ve karşılıklı anlayış içinde yürüdüğünü görmekten çok mutluyum. Bu Çaycuma’da yaşayan bizler için büyük bir artı değerdir.  Önümüzdeki süreçte çok daha başarılı işler yapılacağını düşünüyorum. Aldığım notlar var, bunu da bulduğum ilk fırsatta sayın başkana ileteceğim. 2017 yılı çalışma döneminin herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.