Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 1. Çevre Şenliği programı çerçevesinde Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar’ın vereceği “Enerjide çözüm; enerjinin etkin kullanımı ve yüzde 100 yenilenebilir enerji” konulu konferans, bölgemizde yaşanan termik santral tehlikesine karşı verilecek mücadeleye de ışık tutacak. Atatürk Kültür Merkezi’nin nikah salonunda 28 Şubat 2014 Cuma günü saat 14.00’de yapılacak olan konferansa tüm ilçe halkının davetli olduğu bildirildi.

 

TANAY SIDKI UYAR KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Nükleer Mühendislik Bölümü'nde ve doktorasını Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi'nde tamamladı. Kocaeli Üniversitesi'nde yardımcı doçent ve Marmara Üniversitesi'nde yenilenebilir enerji konusunda doçent oldu. Halen Marmara Üniversitesi'nde yenilenebilir enerji Profesörü olarak Enerji Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir.

 

EUROSOLAR (Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği) Mütevelli Heyeti üyesi ve Türkiye Bölümü Başkanı, WWEA (Dünya Rüzgar Enerji Birliği) Başkan Yardımcısı, WBA (Dünya Biyoenerji Birliği) Yönetim Kurulu Üyesi, INES (Küresel Sorumluluk için Mühendis ve Bilim İnsanları Uluslararası Ağı) Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Çevre Platformu ve Temiz Enerji Platformları Koordinatörü ve BSNN (Karadeniz Gönüllü Çevre Kuruluşları Ağı) Yönetim Kurulu Başkanıdır.

 

2011 yılından itibaren, her yıl EUROSOLAR Türkiye tarafından İstanbul’da düzenlenen, Uluslararası % 100 Yenilenebilir Enerji Mümkün Konferansları'nın Konferans Başkanlığını yürütmektedir.