ZKÜ Alaplı Meslek Yüksek Okulunda 'Bir sınıfta Senin Olsun' projesi çerçevesinde iş adamlarının desteği ile yapılan 8 sınıf için açılış töreni düzenlendi.
Törende, konuşan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Hedeflerinin Zonguldak Karaelmas Üniversitesinin Türkiye'deki Ulusal Yüksek Öğretim'de ilk 20'de olmasınıdır" dedi.
Her ay üniversite bünyesinde açılışlar yaptıklarını kaydeden Özer, "Bu gün yönetime geldikten 10 ay sonra artık birlikte başarabiliriz diyemiyoruz. Birlikte başarıyoruz diyoruz. Çünkü her gecen gün İlçelerimizde ve merkezde bulunan 13 ayrı kampusta her ay bir açılış yapıyoruz. Bu açılışları Eğitim gönüllüleri, kaymakamlık, belediye başkanlığı ve iş dünyasını eğitim gönülleri kadar herkesin el birliği ile yapıyoruz. Bu yardımların Üniversiteye sahiplenmenin giderek artığını gördükçe biz umutlanıyoruz. Geleceğe daha çok ümitle bakmamıza ve motive olmaması sağlıyor. Üniversitemizde geçmişten şu an kadar biriken tüm kampuslarda problemlerimiz var. O eksikleri görerek adım, adım bölgesel iş birlikler yaparak o sorunları çözmeye çalışıyoruz. Heyecanımızı asla kaybetmeyeceğiz. Üniversite yönetimi olarak üniversitemizin Türkiye'de Ulusal Yüksek Öğretimdeki ilk 20'de olmasını istiyoruz. Hedefimiz bu, bunu için yaralarımızı saracağız. Üniversitenin kapasitesini artırmak için neler yapmamız gerekiyorsa onun tasarımızı yapacağız. Onun için sizin desteğine ihtiyacımız var. El birliği gönül birliği yapalım" diye konuştu.
Alaplı Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç, Dr Rıfkı Henden ise konuşmasında, Alaplı Meslek Yüksek Okulu hakkında bilgiler vererek, "Türkiye'de ihtiyaç duyulan ara insan gücünü tespit ederek ilgili bölümleri açma cabası içindeyiz. Bu bağlamda mimarlık ve şehir planlama bölümü ve bu bölüme bağlı yapı ressamlığı programı, inşaat teknolejesi bölümüne bağlı yapı denetimi programı açmak için üniversitesi senatosuna ve YÖK'e yaptığımız başvurular kabul görmüş ve açılmasına izin verilmiştir. İstiyoruz ki sizlerin destekleriyle öğrenci sayımızı 3 bin 500 kişiye ulaştırmaktır" dedi.
Bir Sınıf da Senin Olsun kampanyasına katılarak sınıfların tefrişine katkıda bulunan eğitim gönüllüleri; 23. Dönem Milletvekilli Fazlı ERDOĞAN, Birlik Makine adına Muammer SEMERCİ ve Aydın SEMERCİ, Öztürk Eczanesi adına Hüseyin ÖZTÜRK, Zeki Sönmez Eczanesi adına Nurdan OĞUZ'a plaketlerini Alaplı Kaymakamı Yıldıray MALĞAÇ verdi. Tüylüoğlu Otomotiv adına Nurettin TÜYLÜOĞLU, Yazıcıoğlu Şirketler Grubu adına İbrahim YAZICIOĞLU, Keleşler Şirketler grubu adına Osman KELEŞ ve Mehmet KELEŞ'e plaketlerini Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahmut ÖZER verdi. Laboratuvar araç ve gereçlerinin teminine katkıda bulunan eğitim gönüllüleri; Gülüç Belediye Başkanı Aydın GÜNGÖR, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan ERDEM'e plaketlerini ise Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat ÇİMENOĞLU verdi. Öğrenci Kafeteryası ve Çevre düzenlemesine katkıda bulunan eğitim gönüllüleri; Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat ÇİMENOĞLU, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet KILIÇ, ALPORT Yönetim Kurulu Başkanı İsmet YILMAZ,  Konak İnşaat adına Ramiz KURTUL, Üstün Ticaret adına Sebahattin ÜSTÜN, İnegöl pastanesi adına Nedim YAZICI'ya plaketlerini Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhlis BAĞDİGEN takdim etti.
Tören MYO bahçesinde verilen ikramın ardından sona erdi.
Tören'e ZKÜ rektörü Prof, Dr Mahmut Özer, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Alaplı MYO Müdürü Doç Dr Rıfkı Henden, Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Ak Parti eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Daire Müdürleri, İş adamları, Eğitim Gönüllüler katıldı.