Zonguldak'ta maden işçileri yeni yılın ilk sahurunu yerin yüzlerce metre altında gerçekleştirdi.

2012 yılının ilk sahuru Zonguldak'ta yine yerin 400 metre altında gerçekleştirildi. Arslantürk Madencilik'te çalışan işçiler, saatler sahur vaktini gösterdiğinde kömür çıkarttıkları yere tahtalardan masa ve oturma yerleri yaptı.
İşçiler sofralarındaki biber, domates, peynir, soğan, zeytin ve ekmekten oluşan sahur yemeğinden yedi. Madencilerden bazıları ise ilk kez yerin metrelerce altında sahur yemeği yedi.
6 yıllık maden işçisi Kemal Çelik ise ailesini geçindirebilmek için evindeki sıcak çorba dururken maden ocağındaki sebze ve meyvelerden oluşan yemekten yedi. Çelik, Arkadaşlarla beraber Ramazan ayında ilk kez sahur yapıyoruz. Daha öncede maden ocağında sahur yapmıştık. Evle madende daha farklıdır. Evinde sıcak çorban ile beraber başlıyorsun, burada maalesef çorba yok. Ekmek parası için çalışıyoruz diye konuştu.
Kömür karası elleriyle yedikleri sahur yemeğinin mutluluk verdiğini söyleyen İşletme Şefi 37 yıllık madenci İbrahim Şanlı, Her şeyden önce mübarek Ramazan ayına hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli ermek nasip oldu. Memleketin ülkenin ekonomisine katkıda bulunmak için yerin metrelerce altında sahur yaptık, işletme şefi olarak sizlerle gurur duyuyorum. Tabii ki herkes çoluk çocuğuyla Ramazan'ı, iftarı ve sahuru yaşamak ister. Ama bunu da yaşamak gerekiyor. Yaşamayan bilemez. Kömür karasıyla ekmek yemek yiyip de çoluk çocuğa rızık kazanmaktan mutluyuz dedi.
Yerin metrelerce altında sahur yemeği yemenin herkese nasip olmayacağını ifade eden 20 yıllık maden işçisi Adem Sarıoğlu ise Şu andaki şu ortam güzel bir duygu. Yerin altında sahur yemeği yemek herkese nasip olmak. Hayırlısıyla Ramazan Bayramı'na ereceğiz. Evimde sıcak çorba var ama burada arkadaşlar ile birlikte domates, peynir, zeytin yedik. Evimizin rızkını kazanmak için buradayız şeklinde konuştu.
Sahur yemeğini yiyen işçiler, dua ettikten sonra kömür kazmaya devam etti.