KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, Zonguldak Spor basını ile birlikte yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Zonguldakspor’un geçtiğimiz Pazar günü sahasında konuk ettiği Düzcespor’u 1-0 mağlup etmesinden sonra yaşanan olaylar ve akabinde yerel ve yaygın basın temsilcilerinin hedef gösteren bizleri üzmüştür.

Bazı kendini bilmez taraftarların Düzcespor kafilesi otobüsünü taşlayıp camlarını kırması ve misafir takım oyuncularına korku ve paniğe yol açmasının yankıları devam ederken, bu olayları kamuoyuna aktaran ve kamu görevini yapmaya çalışan basın mensuplarının sosyal medya üzerinden hedef tahtasına konulması çok çirkin ve haksız bir yaklaşımdır.

Kimse klavye başında Zonguldak yerel basınına ayar vermeye çalışmasın, suçu yerel basına kesmeye çalışmasın. Özellikle il dışında yaşayanlar bu şehirde bu takımda ne olup bittiğini sosyal medyada yazılan yalan yanlış bilgilerden öğrenmeye çalışan, o yalan yanlış bilgilere göre yorum yapanlar Zonguldak basınının Zonguldakspor için neler yaptığını çok çabuk unutarak saldırıya geçilmektedir. Hiç şüpheniz olmasın ki bu yerel basın Zonguldakspor'u bir çok kişiden daha çok düşünüyor. Takvim satmak, yardım toplamak vs için başkanla kapı kapı dolaşıyor. Her idmanına ve maçına giderek toplumu haberdar ediyor. Bu yerel basın değil mi bu taraftarı 3 büyükleri solladılar her maçını 10 binlere oynuyor diye haber yapıp Türkiye’ye duyuran. Oyuncular ile ocağa girip madenci torunları diye Türkiye gündemine taşıyan Türkiye ve Avrupa’da en az gol yiyen takım diye haber yapan. Örnekleri çoğaltmak mümkün… Basın olarak yalan yanlış haber yapılırsa tepki veririz. Ama gerçekleri görmekten yazmaktan da kusura bakmasın kimse bizi alıkoyamaz. Herkes önce kendine baksın. Hiç kimsenin maç sırasında veya sonrasında kavga çıkartarak, küfür ederek, rakip takımın otobüsünü taşlayarak Zonguldak’ı rezil etmeye hakkı yok. Spor basınındaki arkadaşlar verilen malzemeyi, yaşanan olayı haber yapmakla hükümlüyüz. Gözümüzün önünde yaşananları haber yapmamak hem mesleğe hem de şehrimize ihanettir. Yapılan yanlışlıkları görmezlikten gelmek bir sonraki olayların daha büyümesine de zemin hazırlamaktır. Kimse yerel basını günah keçisi yapmasın. Yerel basın sorumluluklarını fazlasıyla bilmektedir. Herkes önce kendini sorgulasın. Bu tür yaklaşımları kınıyor, hepimizin aynı gemide, aynı sevdada olduğunu hatırlatıyoruz”