TGC üyesi, Sarı Basın Kartı Sahibi ve Önder Gazetesi Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş’ın da katıldığı seminer Düzce’de yapılıyor.

 

BYEGM MÜDÜRÜ: Yerel medyada çalışıp ve şu anda yaygın medyada önde gelen görevlerde bulunan çok sayıda gazeteci vardır. Yaptığımız eğitim seminerleri ile yerel medyanın kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Yerel medyanın yetişmiş elemanlara ihtiyacı var. İletişim fakültelerinden mezun olanlar en az bir yıl yerel medyada çalışmalı.

 

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Düzce Valiliği ile birlikte düzenlediği “17. Yerel Medya Eğitim Semineri” başladı. Zonguldak, Sakarya, Bolu, Kocaeli, Düzce, KKTC ve Katar’dan 100 civarında gazetecinin katıldığı seminerin açılış töreni Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü (BYEGM) Salih Melek’in konuşması ile başladı. Seminerde,  Düzce Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Düzce Valisi Bülent Kılınç da konuştular.

HEDEF KALİTE

Salih Melek konuşmasında amaçlarının basında kaliteyi yükseltmek olduğunu belirterek “Gazetecilik hak ettiği yere gelmeli. Yerel basın yerel sorunların ve beklentilerin ifade edildiği iletişim araçlarıdır. Sorunları tespit etmek devletin görevidir. Bu konuda yerel medya önemli bir görevi yerine getirmektedir. Yerel medya bir okuldur. Ülke genelin 2 bin 140 civarında binin üzerinde radyo, 240 televizyon var. Yerel medya yaygın basın içinde önemlidir. Yerel medyada çalışıp ve şu anda yaygın medyada önde gelen görevlerde bulunan çok sayıda gazeteci vardır. Yaptığımız eğitim seminerleri ile yerel medyanın kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Yerel medyanın yetişmiş elemanlara ihtiyacı var.

İletişim fakültelerinden mezun olanlar en az bir yıl yerel medyada çalışmalı. Bunu için çalışmamız var. Ancak böyle yerel medyanın önemini anlayabilirler. Buraya katılarak çalışmalarımıza destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

 

BİLİNÇLİ KİŞİLER

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram basının önemini vurguladığı konuşmasında her alanda olduğu gibi basın sektöründe de bilinçli kişilere ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

DEMOKRASİNİN GELİŞMESİ

Düzce Valisi Bülent Kılınç; “Bizler kamu hizmeti üretmek ve vermekle mükellefiz. Vatandaşlarımızın sorunlarını iletmekte yerel basın önemli bir görev görüyor. Dilek ve şikâyetlerini bizlere iletiyor. Bizlerin de görüşlerini halkımıza duyuruyor. Demokrasinin gelişmesi için çok sesli basının önemini görüyoruz” dedi.

 

SERGİDE ZONGULDAK

“Türk Basını (1830-1938) ve Yerel Medya Fotoğraf Sergisi” de açıldı. . Zonguldak basınından Şafak, İnanış, Haber, Uyanış, Yeni Haber, Öz Ereğli, Şirin Ereğli, Alaplı’nın Sesi, Ereğli Memleket, Öncü, Devrek Postası, Çaycuma Postası, Anavatan gazeteleri ile Zonguldak’ın eski fotoğrafları da yer aldı.

Seminerin ilk gününde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, El Cezire Televizyonu Türkiye Temsilcisi Omar A. Radi Khashram, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülrezak Altun, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Fevzi Tanpınar, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı Metehan Demir, TV 8 Program Yapımcısı Erkan Tan, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Ertan Cillov’un basın mensuplarına “Kişilik Hakları ve Medya”, “Düzce’yi Dünyaya Nasıl Tanıtırız”, “Medyada Kadın Olmak”, “Yerel Medya Neden Önemli? Yerel Medya Ne Kadar Yerel?”, “Haber Fotoğrafçılığı”, “KKTC Medyası”, “Dış Politika Haberlerinin Hazırlanması ve Kamuoyunun Bilgilendirilmesi”, “TV Görüşme Teknikleri ve Söz Yayınları” ve “Basın İlan Kurumu, Yerel Basın ve Resmi ilanlar” konularında bilgiler verildi.