14-15 Kasım 2009 Tarihinde İstanbul da yapılacak olan TMMOB Ücretli ve İşsiz Mühendis,  Mimar ve Şehir Plancıları Kurultayı öncesi, Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, İzmir, Kocaeli, Samsun'da yapılan Yerel Kurultaylardan birisi de Zonguldak' ta yapıldı.
Cumartesi günü Maden mühendisleri Odasında yapılan Yerel Kurultaya' EMO İstanbul Şubesi Düzenleme Kurulu Başkanı Erhan Karaçay, EMO İl Temsilcileri, Zonguldak, mimarlar Odası, Maden mühendisleri Odası, Jeoloji mühendisleri Odası, Şehir plancıları odası temsilcileri katıldı. Kurultaydan çıkan karar İstanbul da yapılacak olan Kurultaya aktarılacak ve bura da nihai kararlar alınacak.
Açılış konuşmasını yapan Zonguldak Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Kurultayların amaçlarının, Ücretli ve işsiz mühendis, mimar ve şehir plancılarının çalışma yaşamında karşılaştıkları sorunların tespiti, tanımını tartışmak ve kurultay sürecinde kararlar üretmek olduğunu söyledi.
Daha sonra Bir konuşma yapan EMO İstanbul Şubesi Düzenleme Kurulu Başkanı Erhan Karaçay, TMMO' un 1980 öncesi ve 80 sonrası çalışmalarından örnekler verdi, Karaçay Geçmiş dönemlerde bu tür kurultayların gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, kurultaylardan çıkan sonuçlara göre Emeği ile geçinen Mühendis, Mimar ve şehir plancıları ile işsiz mühendislerin sorunları ile birebir ilgilenildiğini ve aktif destek verildiğini kaydetti. Konuşmaların ardından Divan oluşturuldu. Oluşturulan Divanda Başkanlık yapan Maden mühendisleri Oda Başkanı Erdoğan kaymakçı katılımcıların görüş ve önerilerini aldı. Zonguldak'ta yapılan Yerel kurultay'dan çıkan kararlar 14-15 2009 tarihinde İstanbul da yapılacak olan TMMOB Ücretli ve İşsiz mühendis, mimarlar ve şehir plancıları Kurultayında değerlendirilecek.