Çaycı Fikret yerel gazetelerin o bölgesinin gözü, kulağı ve sesi olduğunu dikkat çekerek her konuda yerel gazetelere destek vermeyi sürdüreceğini söyledi.

Alaplı ilçesindeki bir kahveci ilçede yayımlanan veya ilçe dışından gelen tüm gazetelerin hem dağıtımında hem de abone kazanmasında katkı vermeyi sürdürüyor. Yerel gazetelerin bölgenin sesi olmalarının yanı sıra kalkınmasında ve gelişmesinde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken 38 yıllık kahveci "Çaycı Fikret" lakaplı Fikret Demircan,"13 yıldan bu yana kahvehanemi yerel gazetelerin dağıtımının yapıldığı merkez haline dönüştürdüm.  Yerel gazete çalışanlarına kahvehanemde yer tahsis ettim. Gazete çalışanları gazeteleri dağıtmadan önce katlama işlemlerini yapıyorlar ve kendilerine aynı zamanda çay ikramı da yapıyorum. Onları kendi evladım gibi seviyorum. 
Gücüm elverdiği müddetçe yerel basına sahip çıkma noktasında bazı gazetelere abone bile oldum.
Biliyorum ki yerel basın sayesinde bölgenin sorunları, ekonomik ve sosyal gelişmelerden vatandaş olarak haberdar oluyoruz. Yerel basının yaşaması için destekçi olmak zorundayız. Bende kendimce kendilerine maddi ve manevi destek vermeye çalışıyorum" sözleriyle konuştu.