Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret eden ve seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yerel siyasette adaya genel siyasette ise partiye bakıldığını söyledi.

 

CHP Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve beraberinde belediye meclis üyesi adayları, ilçe yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarını ziyaretlerini sürdürüyor. Ziyaretler kapsamında TSO, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ereğli Temsilciliği, Bakkal ve Manavlar Odası, Taksiciler Derneği, Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifini ziyaret etti. Posbıyık ziyaretlerde yaptığı konuşmasında ilçe ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

“DOSTLARLA BİRLİKTE ÇÖZMELİYİZ”

“Bir yerde problem var, o problemi de sivil toplum örgütleriyle birlikte belediyenin de dahil olduğu dostlarla birlikte çözmemiz lazım. Bana göre diyalogsuzluk en önemli problem, iletişimsizlik diye de olaya bakıyorum. Yoksa Ereğli de bu altyapıya İstanbul, Ankara ile yakınlığına denizine limanına baktığınız zaman bu kadar ekonomik durumdan yorgun olmaması lazım diye düşünüyorum. Bir revizyon yaptık, revizyonda da çok akılcı işler yaptık. Önünü açtık Ereğli’nin, yukarı doğru çıkıyoruz ve etrafında otoparkların, havuzun, yeşil sahanın aynı mekanlarda kalmasını sağlıyoruz. Yoksa binaları, otoparkları ayarlamak mümkün değil, sıkışmaya doğru gitmeye başladı. Ereğli de her türlü imkan olmasına rağmen genel siyasette sıkıntı olduğu için bu noktada olduğunu düşünüyorum.

 

“YERELDE ADAMA BAKILIYOR”

Yerel siyasette çok doğru bir iş yapılıyor adama bakılıyor. Partiye bakılmıyor, yani eğer adam liderse, yöneticiyse, tuttuğunu koparabilecek cinsten biriyse, parti olayına pek bakılmıyor ama genel seçimlerde böyle değil maalesef. Genel seçimlerde adama, milletvekilinin kim olduğu, nasıl bir yapıya sahip olduğu, nasıl bir beceri sahibi olduğu, yönetici olup olmadığı noktasında bakmaksızın lidere oy veriliyor.

 

“40 YILDIR POLİTİKA YAPIYORUM”

Ereğli’nin ve Zonguldak’ın bana göre kırk yıldır politika yapıyorum, yirmi yıldır belediye başkanlığı yapıyorum tecrübelerime dayanarak söylüyorum genel siyasette çok yanlış yaptığı için Zonguldak halkı sadece Ereğli değil ekonomik yönden hep geriye gidiyor iddia ediyorum. Bu benim iddiamdır yanlışlar bana ait.  eğer bu anlayış devam ettiği takdirde millet vekili adaylarının yürekli cesur yönetici tuttuğunu koparan adamları iyi ayırt edipte partisine bakmaksızın adam seçildiği takdirde Zonguldak’ın kaderi değişecektir.

 

“CANDAN’A SAYGI DUYUYORUZ”

Ama bu zihniyet devam ettiği müddetçe ekonomik ve sosyal sıkıntılar bu günkünden daha da fazla ağırlaşacaktır. Buna yüzde yüz inanıyorum, tecrübelerime göre günümüzde de çok saygın, saygı duyduğumuz bir kardeşimiz var profesör Ercan Candan. Bilim adamı, rektör çok değerli bir insan. Fakat dünyada yapamayacağı tek iş var siyaset. Mümkün değil,  ne tuttuğunu koparabilir, ne bir olaya girebilir ama biz ona bakmıyoruz oy verirken. Fenerbahçe-Galatasaray’ı tutar gibi partiye, lidere bakıyoruz. Bu düşünce bu anlayış devam ettiği müddetçe maalesef işimiz zor gibi geliyor, tecrübelerimiz onu söylettiriyor bana. Bütün bunlara rağmen sözlerimin başında ifade ettiğim gibi ben Ereğli’nin geleceğinden çok umutluyum, iyi şeyler olacağına inanıyorum, geleceğimizin aydınlık olacağına inanıyorum. bu bağlamda arkadaşlarımızla yola çıktık , Allah utandırmasın inşallah yeni projelerimiz var, önümüzdeki günlerde onlarıda açıklayacağız”

Ziyarette TMMOB’a bağlı Mimar ve Mühendisler de katılırken, Mimarlar Odası Başkanı Sertan Ocakcı, Belediye ve Mimar ve mühendisler arasında köprü olmak için CHP listesinden Meclis üyesi adayı olduğunu belirtti.

 

ÇİLEK HALK OTOBÜSLERİ KOOPERATİFİ ZİYARETİ

Halkımızdan inanılmaz bir destek alıyoruz. Benim belediye başkanlığım döneminde en başarılı hizmetlerimden biri halk otobüsleri hizmetidir. Bu işi aldığımda minibüsçüler vardı. Adamlar dövülüyordu sopalarla, ön kesmeler falan. Çok değerli bir kardeşimiz Ahmet Küçük’ün oğlu bu uğurda can verdi. Çok sıkıntılı dönemlerden geçti. Şimdi çevre belediyelere falan baktığımızda çok büyük bir başarı sağladığımıza inanıyorum. Bu başarı hepimizin. Kart sistemiyle de iyi noktalara geldik. Bu güne kadar partime bakmadan bana oy veriyorsunuz. Beni onurlandırdınız hep. Ereğli’ye çok şeyler borçluyum. Bende Ereğli halkına yemin ediyorum hizmet edebilmek için çılgınca gecemi gündüzüme veriyorum. Yeni dönemde de hizmet edebilmek için desteklerinizi bekliyorum” dedi.

Çilek halk Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz’de şoför esnafının Başkan Posbıyık’ın hizmetleri nedeniyle çok şey borçlu olduklarını belirterek, desteklerini iletti.

 

“TAKSİCİLERİN ANKETİNDE LİDER SİZSİNİZ”

Başkan Posbıyık ve CHP Belediye Meclis Üyesi Adayları, daha sonra Taksiciler Derneğini ziyaret etti. Taksici esnafı tarafından karşılanan Posbıyık, “Biz tecrübeliyiz. Konunun uzmanıyız. Ereğli’yi daha güzel günlere götürecek bilgi ve birikim bizde. Çok güzel bir meclis listesi yaptık. Muhaliflerimiz dahi, ‘böyle meclisi nasıl yaptın’ diyorlar, buda bizleri mutlu ediyor. 30 Mart’a kadar çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecek.  Sadece benim Belediye Başkanı olmam önemli değil, 31 tane arkadaşımın da bazı münakaşalara yer vermemek için mecliste olmaları en büyük dileğimiz. Taksici esnafı her zaman bize sahip çıkıyor, sağ olsunlar, hepinize müteşekkirim, her zaman dostluğunuzu görüyorum. Birlik beraberliğimiz bundan sonrada hep devam edecektir” dedi.

 

BAŞARI DİLEDİ

Taksiciler Derneği Başkanı Yücel Oktay ise, en iyi anketi taksicilerin yaptığını belirterek; “2003 yılında kurulan taksiciler derneğimiz çok şeyler yaptı. Bugün herkes taksilere rahat ve huzur içinde biniyor. Kaliteli ve ucuz hizmet sunuyoruz. Bunları sunarken sizin katkınız emeğiniz çok büyük. Girilemeyen sokaklar bile bugün asfaltlandı. Şunu söylemek gerekirse en iyi anketi biz yapıyoruz. Taksiciler bir şehrin nabzını en iyi bilen esnaf grubundandır. Bizim araçlarımıza binen 30 kişiden 25-26 tanesinin adayı sizsiniz. Bizim anketimizde lider sizsiniz. Yeni dönemde de taksici esnafı olarak sizlere başarılar diliyoruz” diye konuştu. Posbıyık ve ekibi daha sonra Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı Aydın Uzun ve yönetimini ziyaret ederek, Ereğli üzerine sohbetlerde bulundu.