Marmara Üniversitesi, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu ve Mar-mara Belediyeler Birliği'nin ortak organizasyonu ile  düzenlenen "Yerel Yönetimler ve Etik" konulu bir sempozyuma bölgemizden katılım yok.

17 Mayıs 2010 tarihinde 09:30 - 17:00 saatleri arasında Marmara Üniversitesi Rektörlük Binası'nda gerçekleştirilecek sempozyuma,  Birlik üyesi belediyelerin ve bağlı kuruluşların Başkan, Başkan Yardımcıları, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ile ilgili Müdürler ve belediye personeli katılabileceği bildirildi.
Bölgemizden katılımın olmayacağı sempozyumla ilgili olarak gazetemize gönderilen açıklama şu şekilde:
"Yerel Yönetimlerde Etik, Yolsuzlukla Mücadele, Şeffaflık, Saydamlık ve Hesap Verebilirlik kavramlarının üzerinde detaylıca durulacak program kapsamında, "Türkiye'den Örneklemeler", "Uluslararası Deneyimler" ve "Türkiye'de Yapılması Gerekenler" konulu üç ayrı panel düzenlenecek.
Belediye Başkanlarının, Siyasetçilerin, Aydınların, Akademisyenlerin ve Bilim İnsanlarının konuşma yapacağı geniş yelpazeli sempozyum kapsamında, yolsuzlukla mücadele konusunda dünyanın en tanınmış isimlerinden ABD, Kanada, İspanya ve Norveç'ten katılan uzmanlarla da deneyim paylaşımı yapılacak.
Marmara Üniversitesi, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu ve Marmara Belediyeler Birliği'nin ortak organizasyonu ile düzenlenecek "Yerel Yönetimler ve Etik" sempozyumunun katılımcı listesine ve etkinlik detaylarına ulaşabilmek mümkün."