“Bir grup CHP’li” adına yazıyı açıklama yapan CHP’liler tavandan başlayan değişim hareketinin tabana da yansıması istediğini bildirdiler.

 

Yerelde de devrim talepli bu istek şu şekilde dile getirildi:

 

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi yıllarca belli bir alana hapsetmiş olan Statüko’yu parçalaması biz Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş üyelerde büyük bir heyecan yaratmıştır.

‘Sadece ben olayım’ anlayışı ve parti içi demokrasiyi rafa kaldırıp, koltuklarında rahat etmek için CHP’yi ele geçirmek isteyenlerin 10 yıllık mücadelesi sona ermiştir.

CHP’yi kaosa sürüklemek isteyen bu kişilere karşı hamle yapan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, parti içi demokrasinin hiçbir güç tarafından yok edilemeyeceğini kanıtlamış ve partimizin önünü açmıştır.

Ancak Genel Merkezimiz de yapılan bu devrimin yerellere de indirilmesi gerekmektedir. Halkın partisini “babalarının malı gibi kullanan, Statüko’nun yerel savunucusu gibi davranan ve parti üyelerine karşı ‘benden olmayan partili değildir’ zihniyetini taşıyan yerel yöneticilere karşı da devrim yapılması zorunludur aksi halde statüko’nun işlevleri tam olarak yitirilmemiş olur.

Bu bağlamda; Sayın Genel Başkanımızın uygun gördüğü ve başarılı çalışmaları ile takdir ettiğimiz ‘değişimci’ grubun etkili isimlerinden örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Gürsel Tekin’e çok iş düşmektedir..

Tavan’dan başlayan ‘değişim’ hareketinin taban’a yayılma hareketinin Sayın Gürsel Tekin başlatacaktır..

Bu konuda Sayın Genel Başkan Yardımcımız Gürsel Tekin’le sürekli dirsek teması içinde bulunup, her zaman destek vereceğimizi belirtiriz. Tüm Ereğli halkının kurban bayramını en içten dileklerimizle kutlarız”