Ziyaretlerini basın açıklaması ile duyuran Akyüz, seçimi kazandıkları takdirde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri oda üyelerine aktarıyor, sorularını yanıtlıyor.

Konuya ilişkin verilen bilgi şu şekilde: "Çalışmaları kapsamında S.S. Erbirlik Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi bünyesinde hizmet veren kamyoncu esnafını ziyaret eden Akyüz ve ekibi, yoğun ilgiyle karşılandı.

Kamyoncu esnafına hitaben bir konuşma yapan Akyüz, Şoförler Odası’nda hiçbir şeyin yolunda gitmediğini söyledi. Şoför esnafının bir 4 yılını daha heba etmemek için yola çıktıklarını ifade eden Akyüz, Şoförler Odası’nın bir ticarethane olmadığını vurguladı. Oda üyelerinin bir evrak işi olduğunda öncelikle borçlarının kapatılmasının istediğini ve bunun son derece yanlış bir davranış olduğunu belirten Akyüz; “Oda bir şekilde kendini idame ettirecek ama bunu üyelerini mağdur etmeden yapmalı. Odanın gücünü kullanamayanlar, maalesef üyeleri yani bizleri zor duruma sokuyorlar. Güçten kastım da para değildir, cesarettir. Biz, mevcut yönetimin bu şekilde şoför esnafına hizmet verebileceğini düşünmüyoruz. Biz, yerimizde oturmak için aday olmadık. Yönetim ve Denetim Kurulunda görev yapacak arkadaşlarımızı da bu doğrultuda belirlemedik. Allah nasip eder de biz seçimi alırsak, Şoförler Odası’ndaki ciddiyeti ve değişimi kısa sürede göreceksiniz. Bizim Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerimizin tamamı hizmet verdikleri alanlarda yöneticilik vasfına sahip, meslektaşlarımızın sorunlarını bilen arkadaşlarımızdır. Yönetim Kurulu ne kadar aktif çalışacaksa Denetim Kurulu da aynı anlayış ve kararlılıkla çalışacaktır. Bu anlamda bizler sizlerden söz değil, destek istiyoruz.” dedi.

 

KAMYONCU ESNAFININ GÖRÜŞLERİ

Toplantı esnasında zaman zaman Akyüz’ün konuşmasını kesen şoför esnafları, bu güne kadar Şoförler Odası’nın hiçbir faydasını göremediklerini ifade ettiler. Esnaflar, “Seçimden seçime yanımıza gelen bir başkan ve yönetim istemiyoruz. Bizim araçlarımız yolda kalıyor, çekici gönderen yok. Biz bugüne kadar Odadan hizmet alamadık. Geçtiğimiz günlerde bir takım olaylar oldu, Kaymakam beyi buraya getiremediler. Bizler,Şoförler Odası’nda yönetim değişmediği sürece yine hizmet alamayacağımızı düşünüyoruz; bunu da bu kadar açık ve net söylüyoruz.” şeklinde görüşlerini belirttiler.

 

TURHAN: “BUGÜNE KADAR BİR TEMSİLCİMİZ YOKTU”

Toplantıda söz alan S.S. Erbirlik Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi Başkanı Seçkin Turhan, sektörün sıkıntılarını ve Şoförler Odası’ndan beklentilerini Başkan Adayı Murat Akyüz ve ekibine iletti.

Şoförler Odası’nda bugüne kadar kamyoncu esnafından bir temsilcinin bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayan Turhan, bu eksikliğingiderilerek kamyoncu esnafına hizmet getirilmesi için Başkan Adayı Murat Akyüz’ün ekibine S.S. ErbirlikKarayolu Yük Taşıma Kooperatifi’nin 2. Başkanı Ömer Demir’i temsilci olarak seçtiklerini ve tam destek verdiklerini belirtti.