Alaplı’da televizyon tamirciliği yapan bir vatandaş, kamyonetinin aynasını çalanları, "Bu aracın aynasını alan kişi, kameradasın. Derhal yerine koy, yoksa sen bilirsin." yazılı notla uyardı. 

Yeni Siteler Mahallesi'nde televizyon tamirciliği yapan Yaşar Arıkan'ın, iş yerinin önünde bulunan kamyonetinin sağ yan aynası kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı. Aynanın çalındığını fark eden Arıkan, kamyonetin camına, "Bu aracın aynasını alan kişi kameradasın. Derhal aynayı yerine koy, yoksa sen bilirsin." şeklinde yazılı not bıraktı. 

Kamyonet sahibinin bu davranışı, çevredeki vatandaşlar tarafından ise şaşkınlıkla karşılandı. 



Arıkan, yaptığı açıklamada, kamyonete 46 yıldır gözü gibi baktığını, bu nedenle olaya çok üzüldüğünü belirterek, şunları anlattı:

"Aracım 1923 model bir kamyonet. Yaklaşık 46 yıldır ben kullanıyorum. Bana çok büyük hizmetleri oldu. O yüzden aracımı yaşatmak için elimden geleni yapıyorum. Aracın sağ tarafındaki yan aynasını birileri almış. Ben çok üzüldüm. Ben de aynayı alan kişilere bu notu yazdım. İş yerimin karşısında kamera var. Alan kişi, kameradan göründüğü için böyle bir not yazdım. Eğer çok ihtiyacı varsa diğer aynayı da alsın takacağı yere taksın." diye konuştu. 

 

(Haber: Cem Sürmeneli)