Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesi Başkanlığı, yerleşim yerlerinde kurulan baz istasyonlarının insan sağlığına verdiği zararlara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.
Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Ali Topaloğlu'nun ilgili kamu yöneticilerini uyaran ve halkı duyarlı olmaya çağıran açıklaması şöyle:

"YARGITAY'IN
KESİN KARARI VAR"
"Yargıtay 4. Hukuk Dairesi 2007/14402 esas 2008/13542 sayılı kararla istasyonlarının yerleşim yerlerinden kaldırılmasını kararlaştırdı. Yargıtay kararında şöyle deniliyor:
'İstasyonların radyasyon değerlerinin referans değerlerinin altında olsa bile, meskun mahallerde yarattığı radyasyondan dolayı bu alanlarda sürekli radyasyona maruz kalacak insanların sağlığı olumsuz yönde etkilenecek. Çevredekiler için uzun zaman dilimi içerisinde büyük endişe ve psikolojik yönde tedirginlik ve umutsuzluk yaratarak kişilerin çalışmasını ve sağlıklarını olumsuz etkileyecek sorunlar yaratacak.'
Ayrıca, kararda, 'Bir istasyon yönetmeliğe uygun olsa dahi, çevresine zarar vermektedir. Yönetmeliğe uygundur denilerek zarar verenlerin sorumluluktan kaçması mümkün değildir. Yönetmeliğe göre verilen sertifika somut bir belirlemeyi içermektedir' denilmek suretiyle baz istasyonlarının yerleşim yerlerinin dışına kurulması kararlaştırıldı."

"İLGİLİ VE
YETKİLİLERİ UYARIYORUZ"
"Bu nedenle; uzun süredir mücadele ettiğimiz; şehrimizde gelişi güzel binalara, ara, okul yakınlarına, otellere kurulan baz istasyonları derhal kaldırılmalı ve yerleşim yerlerinin dışına taşınmalı. Bu konuda başta Valimiz, Belediye Başkanımız ve Çevre İl Müdürlüğü yetkililerini göreve çağırıyoruz. Baz istasyonları bu yerlerden kaldırılmadığı sürece, mücadelemiz devam edecek. Baz istasyonlarının kuruluşuna izin veren Çevre Mahalli İdare Kurulu üyeleri hakkında hukuki yollara başvuracağız.
Halkımızın bu konuda duyarlı olmasını yakınlarına, okul yanlarına kurulan baz istasyonlarının kaldırılması için gerekli hukuki yollara başvurmalarını talep ediyoruz. Çünkü, çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemlidir."