Kdz. Ereğli Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri yerli malları ve tutum haftasını yerli malları sergisi ve tiyatro etkinlikleri ile kutladı. Hafta kapsamında yerli malları sergisinin açılışını yapan Okul Müdürü Faruk Ünlü, her yıl olduğu gibi bu yıl da Yerli Malı Haftası'nı öğrencilerle birlikte kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.Geleceğin teminatı olan çocukların yerli malı kullanımına özendirilmesi gerektiğinin altını çizen Ünlü, "Her yıl olduğu gibi bu yılda yerli malı haftasını kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz.
Öğrencilerimizin evlerinden getirdikleri yiyecek ve içecekleri birbirleri ile paylaşmaları örnek davranış sergilemektedir. Yerli Malı Haftası öğrencilerimizin kendi aralarında yardımlaşma, paylaşma ve dayanışmayı sağlamanın yanı sıra hoşça vakit geçirmelerine vesile olmaktadır" dedi.Çocuklara tutumlu olmanın önemini anlatan Ünlü, "Hepimiz tutumlu olmalıyız. Tutumlu insan,  eşyasını ve malını düzenli ve temiz kullanır. Zamanını boşa harcamaz, gününü kendine ve çevresine yararlı işlerde geçirir.
Yalnızca kendimize ait olanı değil, elektriği, suyu, yiyecekleri, okulda kullanılan eşyaları, bize ait olmayan eşyaları kendimize aitmiş gibi kullanmalıyız" diye konuştu. Hafta kapmasında öğrenciler tarafından açılan sergi beğenilirken, öğrencilerin birbirinden güzel tiyatro gösterileri ilgiyle izlendi.