Akçakoca’da Yeryüzü Doktorları tarafından gerçekleştirilen ve iki gün sürecek olan "Yeryüzünde İyilik ve Güzellik" çalıştayı başladı. 

Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştaya Türkiye genelindeki 9 üniversiteden yaklaşık 50 akademisyen ve öğrenci katılıyor.

Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, yaptığı açıklamada, çalıştayda Türkiye'deki mülteciler konusu ile Uganda'da yapılan sosyo-ekomonik ve yardım faaliyetlerinin ele alındığını söyledi. 

Suriye’den Türkiye’ye gelen mülteci akımına değinen Güney, "Suriye’deki faaliyetlerimize ilk başta Lübnan’da başladık. Lübnan'da bir takım hastane ve ambulans hizmetlerinde bulunduk.  Kriz daha da büyüdüğünde Yayla Dağı, Bayırbucak Türkmenleri bölgesine 3-4 yıldır faaliyetlerimiz oldu. Suriye’deki yerel derneklerle çalışarak Reyhanlı’dan içeriye doğru yüklü miktarda sağlık yardımı gönderdik. Suriye’de hastane ve doktor kalmadığı için doktorlara destek kampanyası başlattık. Suriye’nin birçok noktasında, maaşlarla orada kalmalarını sağladık. En son Bayırbucak'da okuldan bozma bir yerin hastane olarak hizmet vermesini sağlamaya çalıştık ancak inşaat çalışması yarıda kaldı. Türkiye’de mültecilerle ilgili poliklinik hizmetleri ve birçok sosyal destek projeleri başlattık. Ülkemiz içerisinde açılan Suriye okullarında tramvaya uğramış çocuklara psikolojik çalışmalar yaptık” dedi.

Dünyanın bir çok noktasında faaliyetler yaptıklarını, Türkiye içerisinde de mültecilere yönelik çalışmalar düzenlediklerini anlatan Güney, "Yeryüzü Doktorları olarak 5 ülkede temsilciliğimiz var. Gazze’de, Somali’ de, Kenya’da, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ve Afganistan'da. Dünyanın 40'dan fazla ülkesinde faaliyetlerimiz oluyor. Merkez ofisimiz İngiltere’de ama Türkiye’de de güçlüyüz. Şu anda Türkiye içerisinde 200 çalışanımız, mültecilere yönelik polikliniklerimiz var. 5 bin civarında tıp fakültesi, eczacılık, sağlık alanında hizmet veren üniversitelerin ilgili fakültelerinde okuyan gençlerimiz de var" şeklinde konuştu. 

Çalıştay, Pazar günü sona erecek.