Kdz.Ereğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kent merkezi, park alanları, refüj ve kavşaklar ile sahil şeridinde yaptığı çiçeklendirme çalışmalarının ardından şehrin değişik noktalarında ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, göreve geldiklerinde 130 bin metrekare olan yeşil alana, 3 yılda 120 bin metrekare daha kazandırdıklarını belirterek; “Kdz.Ereğli’nin yeşil alanını 2 katına çıkardık. Şuanda 250 bin metrekare yeşil alana sahibiz. Bunu da yeterli görmüyoruz. Ekiplerimiz ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarını, bakım ve onarım çalışmalarını şehrimizin değişik noktalarında sürdürüyorlar. Son olarak Kdz.Ereğli’nin girişi olarak kabul edilen Potbaşı girişinden itibaren 250 süs eriği ve 700 Mavi Servi dikiminin ardından Belediye logosu ve yazısını da şehrin girişine yerleştirdik. Görsel açıdan ayrı bir güzellik kattı” dedi.

Başkan Uysal, Potbaşındaki Çocuk Oyun Dünyası ve sahil şeridindeki Spor Parkı projesinin de kısa sürede tamamlanacağını söyledi.