Zonguldak'ta, süresi dolan yeşil kartını yenilemek için gittiği Yeşil Kart Bürosu'nda, görevli memur tarafından darp edildiğini iddia eden Recep Toroman (54) şikayetçi oldu.

Çatalağzı Beldesi Kuzyaka Mahallesi'nde oturan 2 çocuk babası Toroman, yeşil kartını yenilemek için sabah saatlerinde Valilik Yeşil Kart Bürosu'na gitti. İddiaya göre; evraklarındaki eksiklerin giderilmesi için uyarılan Toroman, memur A.H. ile tartıştı. Sinirlenen Toroman, evraklarını memurdan isteyerek ayrılmak istedi. Bu sırada çıkan kargaşada Toroman, memurlar ve vatandaşlar tarafından valilik dışına çıkarıldı. Burnuna aldığı darbe ve vücuduna aldığı kesici alet iziyle Çarşı Polis Merkezi'ne müracaat eden Toroman, kendisini darp ettiği gerekçesiyle A.H.'den şikayetçi oldu.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi edildikten sonra taburcu olan Toroman, İl Sağlık Müdürlüğü'nün talimatıyla gönderilen 112 Acil Servisiyle evinden alınarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Polikliniği Kulak Burun Boğaz servisinde kontrolden geçirildi. Yapılan muayenede, Toroman'ın burnunda kırık tespit edildi. Evinde istirahat eden Toroman, maddi durumu iyi olmadığı için kullandığı yeşil kartının süresini uzatmak için üzerinde herhangi mal veya paranın bulunmadığını belirten kağıdı onaylatarak Yeşil Kart Bürosu'na geldiğini söyledi. Evraklarını teslim ettiği bürodaki görevli memurun, ikamet ettikleri evde emeklilik geliri bulunan ablası Gülser Toraman'ın oturuyor göründüğünü aktardığını belirten Toraman, "Ben de kardeşimle aynı mahallede oturuyoruz ama aynı evde değil, o şekilde gözükmemesi lazım' dedim. Bunun üzerine aramızda tartışma yaşandı. Tartışma, 'ver kağıtlarımı da ben gideyim' dediğim için çıktı. Zaten sinirliyim. Ben Behçet hastasıyım. Ben tehditte filan bulunmadım, sadece bağırdım. Bu zamana kadar böyle bir sıkıntıyı yaşamadığımı söylemem üzerine aynı yerde memur olarak çalışan memur önce bana tokat attı, sonra beni oradaki memurlar tuttu. Bu sefer de aynı memur bana kafa attı." dedi.

Olaya adı karışan memur A.H.'nin ise söz konusu kişinin itiş kakış sırasında burnunu ya raflara ya da kapıya çarptığını kendilerinin en ufacık bir temasının bulunmadığını belirterek kendisine küfür ettiği için mağdurdan şikayetçi oldu.