​Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen Yeşil Kürsü Konferansının ilkinin konuşmacısının Vali Ahmet Çınar olduğu bildirildi. Çınar’ın konuşmasında “Uçan kuşun hesabının dahi yöneticiden sorulduğu artık bilinmeli ve kabullenilmelidir. Ne kadar hizmet edersek, ne kadar hizmetkar olursak o kadar yüceldiğimizi hepimiz biliyoruz.” Dedi.

 

Orman Bölge Müdürlüğünün etkinlikle ilgili açıklaması şöyle:

 

Bölge Müdürlüğünün dışa açılan penceresi olma ve çalışanlarımızın dünya-ülke gündeminde olan sosyal, ekonomik, kültürel konuların irdelenmesi ile ekonomik ve verimli bir ormancılık yolunda etkin bir kamu yönetimi oluşturmak, kalite yönetim sistemimizi sürekli iyileştirmek amacıyla başlattığımız Yeşil Kürsü Konferansları’nın ilkinde “Devlette Yönetim ve Çalışma Anlayışı” konulu konferansın konuğu Zonguldak Valisi Sayın Ahmet Çınar oldu.


 

Sayın Vali Çınar’ın birikim ve tecrübe paylamışında bulunmak üzere konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, Rektör Mustafa Çufalı, Vali yardımcısı Nevzat Taşdan, tüm kurum amirleri ve Bölge Müdürlüğümüz yönetici kadrosunda bulunan personeller katıldı.

 

Sn. Vali Çınar yaptığı konuşmada, devlette yönetim ve çalışma anlayışı konusunda katılımcılara devlet kavramı, eski ve yeni devletler arasındaki farklar, devletin yaptırım gücü, hizmet, vatandaşın devlete karşı ödevleri, iyi bir yönetici olmak için uygulanması gereken metodlar, ahlak anlayışı, devletin fonksiyonları, klasik ve modern devlet anlayışı, bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanma, insan kaynaklarının etkin yönetimi, yerinden yönetim, yönetim kültürü, çalışanların yetkilendirilmesi ve yönetime katılması, kamu bürokrasisi, liyakat, kalitenin etik ile birleştirilmesi konularında bilgiler sunarak şunları söyledi;

 


“Makamlar hava atma yeri değil hizmet etme yeridir. Uçan kuşun hesabının dahi yöneticiden sorulduğu artık bilinmeli ve kabullenilmelidir. Ne kadar hizmet edersek, ne kadar hizmetkar olursak o kadar yüceldiğimizi hepimiz biliyoruz. Vatandaşa bir iş yapıp, onu da zorla yapıp gözüne sokmaya çalışan, ben olmasam bu işin de olmaz diye havalar atan anlayış ahlaksız, çirkin, ilkel bir anlayıştır. Bu gün devlet olarak bizler bu görevi karşı tarafa hizmet etmek için aldık. Giderek daha iyiye daha güzele gidiyoruz. ‘At sahibine göre kişner’ diye bir söz vardır. Bu bağlamda yönetici ehil ve adaletli olmalı, mahiyetini hizmetinde en etkin hale getirmelidir.” dedi. Söylemlerinde çalışanlara insiyatif vermek, lüzum ettiğinde cezalandırmak ve cezayı mobbing olarak devam ettirmemek gibi bir çok konuya değinerek yaşanılmış hadiselerden örneklerle açıklık getirdiler.

 


Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı yaptığı açılış konuşmasında, “Yeşil Kürsü isimli programımızla gayemiz kurum personelimize ve diğer kurumlardan da gönüllü olan herkese, daha çok dünya-ülke gündeminde olan sosyal, ekonomik,kültürel konularda katkılar sağlamaktır. Programımız her ayın 15”inden sonraki ilk Cuma günleri değişik konu ve konuşmacılarla aynı saatte ifa edilecektir. İlk olarak düzenlediğimiz bu programa konuşmacı olarak sözün ve söylemin ustası olarak nitelendirdiğimiz Sayın Valimizi davet ettik. Bölge Müdürlüğümüzde 1.130 personel bulunmakta olup bunların 96”sı yönetici durumundadır. Bu yöneticilerin 49”u Zonguldak İlinde görev yapmaktadır ve bu arkadaşların büyük çoğunluğu aramızda bulunmaktadır. Sizlerin söylem ve talimatlarınızdan sonra yöneticilikte çağımıza uygun yeni ufuklar açacağımızı bilmenin heyecanı içindeyiz. Programımızın başta kurumlarımız ve ülkemiz adına hayırlara vesile olması dileğiyle, sizleri tekrar saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

Konferans konuşması sonrası Bölge Müdürlüğü yemekhanesinde düzenlenen resepsiyonla sona erdi.