AK Parti’den yeniden aday gösterilmeyince istifa ederek “Aday olacağım” diyen Kdz. Ereğli Belediye başkanı Hüseyin Uysal, “Siyasetin matematiği yok. Çünkü bu Millet yeter diyecek. Yeter bu milletin çocuğu var. Yeter bu milletin evladı var diyecek” sözleriyle, adaylıkta Ereğlililerin dışlandığına işaret etti.

Uysal’ın açıklamasındaki sözleri gönderildiği şekilde aynen yayımlıyoruz:

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye çalışanlarıyla bir araya gelerek önemli mesajlar verdi.

Başkan Uysal, siyasi gelişmeler başta olmak üzere, bugüne kadar yapılan çalışmaları da değerlendirdiği toplantısında, personele yaptıkları hizmetler için teşekkür edip, bu saatten sonra bir kat daha fazla çalışacaklarını söyledi.



“TÜRKİYE’NİN EN İYİ BELEDİYELERİNDEN BİRİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Uysal, güzel hizmetlerin yapıldığını belirterek; “Bu süre içinde yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Sakın ola bunu veda diye algılamayın. Bu güzel yapılanları anlamayan, anlamaya çalışmayanlara ve görmeyenlere hayret ediyorum. Dün çalıştığınız gibi, 5 yıl bizlerle nasıl çalıştığınız gibi şimdi 1 kat daha fazla çalışacağız. Önümüzdeki 5 yıl boyunca da Türkiye’nin en iyi belediyelerinden biri olmaya devam edeceğiz” dedi.



“EN İYİ ZAM VERİLECEK”

Göreve geldiği günden itibaren çalışan ücretlerinde en iyi zamlar verdiğini ve bundan sonrada yasalar çerçevesinde en iyi zammı vermeyi sürdüreceğini belirten Başkan Uysal; “Beni en iyi sizler tanıyorsunuz. Fırsatçılık yapmam. İlkeli bir duruşum vardır. Asla hayat ilkelerimden taviz vermem. Göreve geldiğim ilk günden beri, arkadaşlar önüme zam için geldiğinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada en iyisini vereceğimden emin olun” diye konuştu.



“1 KİŞİ İŞTEN ÇIKARTILMAYACAK”

Belediye’de 300-400 kişinin fazla olduğunu ve işten çıkartılacağı dedikodularının yapıldığını anlatan Başkan Uysal; “Günlerdir dedikodusu yapıldı. 300-400 kişi fazla belediyenin çalışanı var, bunlar işten atılacak diyorlar. Size Hüseyin Uysal sözü, sizin içinizden yetişmiş biri olarak farklı yerlerde olduğum, farklı bölgelerde yetiştiğim için okuma ve gelişme şansı hissetmiş birisi olarak, sizlerden hiçbir farkım yok, sizlerin ve Ereğli halkının destekleriyle bu makamlara gelmiş biri olarak söz veriyorum. Ne bugünden sonra, nede Nisan ayından sonra 1 tane Taşeron işçi işten çıkartılmayacak” dedi.



“YETER, BU MİLLETİN ÇOCUĞU, BU MİLLETİN EVLADI VAR”

Adaylığıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Uysal sözlerine şöyle devam etti:

“Şimdi adaylık, siyaset bunlar konuşuluyor. Aklınızdan matematikte yapıyorsunuz, farkındayım. Şunu gördüm. Siyasetin matematiği yok. Ona bakarsanız ben yüzde 99.9 adaydım. Geriye kalan yüzde 0.1 beni yendi. Şimdi de ben, sizin huzurunuzda yüzde 99 değil, 99.999 onları yeneceğim. Çünkü bu halk, hizmet eden adam istiyor, çalışan adam istiyor. Çalışan adam istiyorlar, yatları, katları olanları istemiyorlar. Bu yüzden ben isyan ediyorum. Hani rahmetli Menderes’inde bir sözü var. ‘Yeter bu milletinde adamı var, Yeter, bu milletinde çocuğu var’. Ereğli’de, doğruların, çalışkanların, dürüstlerin, hizmet edenlerin ortak bir ittifakı olacak. Çünkü bu Millet yeter diyecek. Yeter bu milletin çocuğu var. Yeter bu milletin evladı var diyecek. Sizlerde  Ereğli’nin en büyük ailesi olarak sizlere güveniyorum. Tek istediğim aranıza dedikodu sokmayın. Nifak tohumlarına fırsat vermeyin” dedi.

(Haberi düzenleyen Eyüp Bektaş)