Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde  Mesleki Yeterlilik Belgelendirme çalışmasının yapıldığı bildirildi.

Açıklama şöyle:

Ülkemizde çalışma hayatında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Çalışmalarına Orman İşçiliğinde çalışanlarda bu kapsama alınmıştır. Zira Ormancılık çalışmaları zor ve arazi koşullarında emek yoğun yoğun bir çalışma olması yanında İş Sağlığı ve Güvenliği bakımından tehlikeli işler sınıfında bulunması nedeniyle önemli olmaktadır.

Orman İşçilikleri ile ilgili olarak üretim, ağaçlandırma, fidan yetiştirme, odun dışı ürünler ve alan kılavuzluğunda 7 adet Ulusal Meslek standardı hazırlanmış ve buna bağlı olarak 5 adet meslekte belgelendirme çalışmaları başlatılmıştır. Üretim ile Orman Yetiştirme ve Bakım İşçiliği Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlık tebliği ile belge zorunluluğu getirilen meslekler arasına alınmıştır.

2017 yılından itibaren başlayan ormancılıkta belgelendirme çalışmalarında 2.484 orman işçisi ile bölgeler itibariyle en fazla belgelendirme Zonguldak, Karabük, Bartın illerini kapsayan Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüdür. Bölgemizde eğitimler devam etmekte olup Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğünde 1. grupta 98 orman işçisine Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi ve Mart ayı içinde 2 grupta 141 orman işçisinin Mesleki Yeterlilik Belgelendirme eğitimi yapılacaktır.