Çayırlı İlköğretim Okulu'na 12 derslikli ilköğretim okulu yapılması için dönemin Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ile Balcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı arasında protokol imzalanmıştı. 2006 yılında imzalanan protokolun ardından, 2007 yılı sonunda ruhsat alınmış ve 2009 Haziran ayında ise kriz nedeniyle inşaat durdurulmuştu.

GEÇİCİ ARA SONA ERDİ

Protokolün ardından çalışmalarına başlanan okulda, temel ve 1. kat atıldıktan sonra protokol imzalayan müteahhit Yüksel Balcı ara vermişti. 

1 yıl ara verilen çalışmalara İşadamı Yüksel Balcı tarafından geçtiğimiz günlerde yeniden başlandı. Konuya ilişkin sorularıı yanıtlayan İşadamı Yüksel Balcı, inşaatın bitiş süresi ile ilgili tam bir tarih veremeyeceğini belirterek, en kısa sürede bitirip, eğitim-öğretime açmak istediklerini ifade etti.

Balcı konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"İnşaat şuan itibari ile devam ediyor. Okulun ne zaman tamamlanacağı konusunda bir karar veremiyorum. Durumlarımızın el verdiği kadarı ile okulun yapımına devam edeceğiz. Okulun ne zaman tamamlanacağı konusunda kesin bir tarih veremiyorum. Ama Önümüzdeki yıl okulun bir bölümünü eğitim öğretime açmayı hedefliyoruz. Okulun kalan kısmını da bir sonraki eğitim öğretim yılında hizmete alacağız. Okulun ilk yapılan keşif bedelinde 950 bin lira olduğu belirlenmişti. İnşallah bu işi tamamlayacağız.”